Κάτω από τα 100 ευρώ η τιμή του φυσικού αερίου ..στην Ελλαδα Ανεβαίνει η τιμή του ρεύματος

 Κάτω από τα 100 ευρώ η τιμή του φυσικού αερίου

  Κάτω από τα 100 ευρώ η τιμή του φυσικού αερίου  ..στην Ελλαδα Ανεβαίνει η τιμή του ρεύματος


Καθοδική είναι η πορεία που ακολουθούν για τέταρτη ημέρα οι τιμές του φυσικού αερίου με αποτέλεσμα σήμερα το σημείο αναφοράς του TTF να υποχωρήσει ακόμα και κάτω από τα 100 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η τιμή του φυσικού αερίου υποχώρησε έως και 6,5% στα 98,75 ευρώ/Mwh, κάτι για το οποίο συμβάλουν οι αθρόες εισαγωγές LNG και τα υψηλά αποθέματα.

Οι αποθήκες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν ποσοστό πληρότητας  περίπου 89%, δηλαδή πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe (GIE).

Την ίδια ώρα, οι θερμοκρασίες σε αρκετά σημεία της Γηραιάς Ηπείρου είναι σχετικά ήπιες για την εποχή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. κατέληξε σε συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στα 180 ευρώ/MWh από τις 15 Φεβρουαρίου.

Το όριο των αυτό θα τεθεί σε ισχύ μόνον αν η διαφορά τιμής με τις παγκόσμιες τιμές του LNG είναι μεγαλύτερη των 35 ευρώ και οι υψηλές τιμές διατηρηθούν στο συμβόλαιο TTF του επόμενου μήνα για τρεις ημέρες.

Ανεβαίνει η τιμή του ρεύματος

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα η τιμή ρεύματος άρχισε πάλι να ανεβαίνει. Μετά από πέντε ημέρες πτώσης, που στις 19 Δεκεμβρίου έφτασε στα 200,61 ευρώ/MWh, από χθες Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, σημειώθηκε αύξηση κατά 8% στα 216,67 ευρώ/MWh ενώ για σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε περαιτέρω κατά 20,6% στα 261,28 ευρώ/MWh, με τη χαμηλότερη στα 161,59 ευρώ/MWh και την υψηλότερη στα 373,33 ευρώ/MWh.

Όσον αφορά το ενεργειακό μίγμα, το φυσικό αέριο κατέχει την πρώτη θέση με 28,13%, ακολουθούν οι ΑΠΕ με 25,37% (27,32% μαζί με της Κρήτης), οι εισαγωγές με 24,66%, ο λιγνίτης με 14,19% και τα υδροηλεκτρικά με 2,9%

 zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.