Αλλαγή πολιτικής από την νέα κυβέρνηση Μελόνι στην Ιταλία,,,Σε πόλεμο με τις τράπεζες, μείωση των ψηφιακών πληρωμών, αύξηση συναλλαγών με μετρητά από 1.000 σε 5.000 ευρώ!


 


 Τον περιορισμό της χρήσης των ψηφιακών πληρωμών επιχειρεί να προωθήσει η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2023, υπάρχει πρόβλεψη να δοθεί στους Ιταλούς καταστηματάρχες το δικαίωμα να αρνούνται πληρωμές με κάρτα για ποσά κάτω των 60 ευρώ.

 Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να αυξήσει το ανώτατο όριο για τις νόμιμες συναλλαγές σε μετρητά από 1.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ.

Η Μελόνι, η οποία ηγείται του ακροδεξιού κόμματος Αδέρφια της Ιταλίας, έχει επικρίνει στο παρελθόν την προσπάθεια της Ιταλίας να προωθήσει τις ψηφιακές πληρωμές ως «παράνομο δώρο προς τις τράπεζες» και «κρυφό φόρο» για τις μικρές επιχειρήσεις και τις οικογένειες.

«Δεν είναι πλέον ανεκτό να επιβαρύνουμε την οικονομία με έναν κρυφό φόρο. . . με σκοπό την ενίσχυση των τραπεζών, την κατασκοπεία και το προφίλ κάθε συνήθειας των πολιτών», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook τον Ιούλιο.

Ωστόσο, ενώ πολλές μικρές ιταλικές επιχειρήσεις έχουν καλωσορίσει το προτεινόμενο μέτρο, μπορεί να συναντήσει την αντίσταση των Βρυξελλών, οι οποίες έχουν καλέσει τη Ρώμη να προωθήσει τις ψηφιακές πληρωμές στο πλαίσιο του σχεδίου 200 δισ. ευρώ που έχει καταθέσει για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.