Επαναστατική κατασκευή απο τους Βρεταννούς μηχανικούς της ROLLS-ROYCE κινητήρα υδρογόνου για αεροπλάνο!!


 


 Οι Βρετανοί μηχανικοί της Rolls-Royce χρησιμοποίησαν με επιτυχία υδρογόνο αντί για συμβατικό καύσιμο αεριωθουμένων και τροφοδότησαν έναν σύγχρονο κινητήρα αεροσκαφών. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά στην αεροπορική βιομηχανία, σύμφωνα με την εταιρεία.

Στην επίγεια δοκιμή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια κρατική μονάδα δοκιμών στο Boscombe Down, χρησιμοποίησαν πράσινο υδρογόνο που παράγεται από τον άνεμο και την παλιρροιακή ενέργεια από τα νησιά Orkney στη Σκωτία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Rolls-Royce χρησιμοποίησε έναν στροβιλοκινητήρα AE 2100-A που κινεί πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη για τη διεξαγωγή της δοκιμής σε συνεργασία με την easyJet.

Σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες της βιομηχανίας να αποδείξει ότι το υδρογόνο θα μπορούσε να διαδραματίσει βιώσιμο ρόλο για να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν τις επιβλαβείς εκπομπές άνθρακα που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.

Η δέσμευση Race to Zero που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη έχει στόχο να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 και οι αεροπορικές εταιρείες πιέζουν να χρησιμοποιούν πιο βιώσιμα καύσιμα ως εναλλακτική λύση στα καύσιμα αεριωθουμένων με βάση το πετρέλαιο.

Το εγχείρημα για πτήσεις είναι μια από τα πιο δύσκολα για τις βιομηχανίες σε μια προσπάθεια για απαλλαγή από τον άνθρακα με τεχνολογίες όπως η ηλεκτρική ενέργεια ή τα υδρογονοκίνητα αεροσκάφη: Απέχουν ακόμη χρόνια από τη μεταφορά ενός αεροπλάνου με επιβάτες και για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Τα σχέδια της Airbus με το superjumbo A380

Η Airbus σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα superjumbo A380 για τη δοκιμή κινητήρων αεριωθουμένων που κινούνται με υδρογόνο ως μέρος ενός σχεδίου για να τεθεί σε λειτουργία ένα αεροσκάφος μηδενικών εκπομπών έως το 2035.

Ο όμιλος με έδρα την Τουλούζη συνεργάζεται με την CFM International, μια κοινοπραξία μεταξύ της γαλλικής Safran και της General Electric των ΗΠΑ, για την ανάπτυξη ενός κινητήρα που θα μπορεί να λειτουργεί με υδρογόνο.

Η δοκιμή υπό την Rolls-Royce, αν και δεν περιλαμβάνει πτήση με αεροσκάφος, είναι μέρος ενός νέου προγράμματος για το υδρογόνο που ξεκίνησε το καλοκαίρι από τον όμιλο FTSE 100 σε συνεργασία με την easyJet, αφού έρευνα έδειξε ότι υπήρχε ενδιαφέρον στην αγορά για αεροσκάφη που κινούνται με υδρογόνο.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μια δεύτερη σειρά δοκιμών, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μια πλήρους κλίμακας δοκιμή εδάφους ενός κινητήρα τζετ Rolls-Royce Pearl 15.

Ο Grazia Vittadini, επικεφαλής τεχνολογίας της Rolls-Royce, είπε ότι η δοκιμή ήταν ένα «συναρπαστικό ορόσημο».

«Πιέζουμε τα όρια για να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες μηδενικού άνθρακα του υδρογόνου, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναμόρφωση του μέλλοντος των πτήσεων».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.