Λέξη ο πρωθυπουργός για την αποκάλυψη αγοράς του Pretador για την ΕΥΠΛέξη ο πρωθυπουργός για την αποκάλυψη αγοράς του Pretador για την ΕΥΠ

To insidestory αποκάλυψε χθες ότι το κακόβουλο λογισμικό Pretador είχε αγοραστεί από την ελληνική κυβέρνηση για την ΕΥΠ από το 2019, αμέσως μετά από τις εκλογές. Η αγορά έγινε μέσω άλλης σύμβασης για να μην γίνει αντιληπτή.

Σε αυτές τις νέες αποκαλύψει ο πρωθυπουργός δεν έδωσε απαντήσεις στη χθεσινή του ομιλία στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ .

Τι είπε για τις υποκλοπές;

Είπε ότι είναι το τελευταίο καταφύγιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα χυθεί άπλετο φως από τη Δικαιοσύνη, η οποία θα κάνει ότι απαιτείται για να αποκαλυφθούν τα όσα έγιναν.

“Μπερδεύοντας συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε και που είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα άραγε; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους Υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους; Επικαλούμενοι, μάλιστα, και λίστες υποτιθέμενων θυμάτων χωρίς, όμως, να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη.Με άλλα λόγια: εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου” είπε ο κ.Μητσοτάκης και προσέθεσε:

“Αλλά επειδή, ξέρετε, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να ρίξει άθελά του φως στην εμπλοκή του. Πώς; Επιβεβαιώνοντας στην τελευταία του συνέντευξη ότι στα χρόνια που ήταν Πρωθυπουργός, ναι λειτουργούσαν -λέει- κακόβουλα λογισμικά στη χώρα, μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό, βέβαια, έχει ήδη τεκμηριωθεί διεθνώς, από το εξειδικευμένο εργαστήριο του Καναδά. Από το 2016 τουλάχιστον δρούσε στην Ελλάδα το λογισμικό Pegasus. PEGA, Pegasus, η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από αυτό το λογισμικό πήρε το όνομά της”.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε κάνει την απίθανη δήλωση ότι

«ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν μπορούν να γνωρίζουν ποια πρόσωπα είναι σε νόμιμη επισύνδεση από την ΕΥΠ. Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός ενημερώνεται μόνο όταν υπάρχουν ευρήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Έχουμε απαντήσει πάρα πολλές φορές στο ερώτημα αυτό και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν. Από την άλλη αυτό που η κυβέρνηση κατηγορηματικά επαναλαμβάνει είναι δεν υπάρχει καμία κρατική αρχή ασφαλείας που να χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά»!
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.