Nordic Monitor: Τουρκική επιχείρηση κατασκοπείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Μια άκρως μυστική επιχείρηση συλλογής πληροφοριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο τον εντοπισμό «γκιουλενιστών» φέρεται να διεξήγαγε αξιωματικός της τουρκικής αστυνομίας αποσπασθείς στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Nordic Monitor, επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο της τουρκικής κυβέρνησης το οποίο και δημοσιεύει.

Ειδικότερα, το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Nordic Monitor, κάνει λόγο για κύκλωμα κατασκοπείας που έστησε τούρκος αστυνομικός, συγκεντρώνοντας πληροφορίες στο πλαίσιο μυστικής επιχείρησης που διεξήγαγε η τουρκική κυβέρνηση στην Ελλάδα για τον εντοπισμό οπαδών του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα για τον συντονισμό της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.

Το έγγραφο, που είχε σταλεί από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας (Emniyet) στις 2 Σεπτεμβρίου του 2020 σε σχεδόν δώδεκα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα, ανέφερε ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαβιβάσει πληροφορίες που ήταν το προϊόν συλλογής πληροφοριών από έναν αστυνομικός «που εργάζεται στην τουρκική πρεσβεία».

Το έγγραφο, που χαρακτηρίστηκε απόρρητο, ανέφερε έξι επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνολικά 13 κατοίκους που κατά την τουρκική πλευρά φέρεται να συνδέονται με το κίνημα του Γκιουλέν.

Τα άτομα που τέθηκαν υπό παρακολούθηση ήταν ιδιοκτήτες ή διαχειριστές διαφόρων επιχειρήσεων, όπως εστιατόριο, ένα κατάστημα, ένα μεσιτικό γραφείο ακινήτων και ένα πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων, ενώ σύμφωνα πάντα με το Νordic Monitor σε ορισμένες περιπτώσεις στοχοποιήθηκαν και σύζυγοι των ιδιοκτητών.

«Η κατασκοπευτική δραστηριότητα δείχνει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν όχι μόνο αγνοεί το νόμο σε μια γειτονική χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά παραβιάζει και τον νόμο που απαγορεύει στην τουρκική αστυνομία να διεξάγει τέτοιου είδους επιχειρήσεις», καταλήγει στο σχόλιό το Nordic Monitor.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.