Δικαστική δικαίωση Μπογιόπουλου για τις κυρώσεις που του επέβαλε το Facebook


Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου κατά του Facebook, μετά τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η πλατφόρμα στον λογαριασμό του.

Το Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ του δημοσιογράφου, ο οποίος είχε αναρτήσει στις 15 Οκτωβρίου μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στον «Ημεροδρόμο» το ρεπορτάζ και τη φωτογραφία των 92 προσφύγων στον Έβρο. Ένα ρεπορτάζ το οποίο λογοκρίθηκε από την πλατφόρμα ως ανάρτηση «σεξιστικού περιεχομένου».

Ο Νίκος Μπογιόπουλος δήλωσε ότι η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα της έκφρασης κάθε πολίτη στο διαδίκτυο δεν μπορεί να επαφίεται στην λογοκριτική διάθεση κάθε εταιρείας και κάθε πολυεθνικής. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της προσφυγής του κατά του Facebook και ότι με την νομική αρωγή των δικηγόρων του, τους Κωστή Φιλιππόπουλο, Κώστα Μίντζηρα, Δημήτρη Σαραφιανό, έπεται συνέχεια, σύμφωνα με το imerodromos.gr. 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.