Σάλος στα διεθνή Μέσα για τις αποκαλύψεις των υποκλοπών


Διεθνείς διαστάσεις παίρνουν οι αποκαλύψεις του Documento για τις υποκλοπές σε μέλη της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργούς και γνωστούς επιχειρηματίες από το λογισμικό Predator.

H ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail γράφει ότι «η Ελλάδα ταρακουνιέται από το σκάνδαλο υποκλοπών καθώς ρεπορτάζ-βόμβα ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την κρατική υπηρεσία πληροφοριών για να κατασκοπεύσει δεκάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών». Η ιστοσελίδα αναφέρει τη λίστα που δημοσίευσε το Documento, με πάνω από 30 πολιτικούς που έγιναν στόχος παρακολούθησης από την υπηρεσία πληροφοριών. Σημειώνει επίσης την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι το ρεπορτάζ προσπαθεί να ‘πληγώσει’ τη συντηρητική κυβέρνηση, ενώ συμπεριλαμβάνει και την κάθετη άρνηση της κυβέρνησης στη χρήση παράνομου λογισμικού παρακολούθησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι γίνεται ειδική μνεία στο δημοσίευμα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι -μεταξύ άλλων- και ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ.


Το Politico αναφέρει ότι «το σκάνδαλο υποκλοπών επεκτείνεται περαιτέρω». Αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι μεταξύ των ατόμων που εντόπισαν ίχνη του παράνομου λογισμικού στις συσκευές του, σημειώνει το ειδησεογραφικό πόρταλ. Το άρθρο υπογραμμίζει ότι δεν είναι γνωστό πόσοι από αυτούς που έλαβαν το ύποπτο μήνυμα έκαναν κλικ στον σύνδεσμο και παγιδεύτηκαν στο λογισμικό, ενώ αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή το Documento δήλωσαν άγνοια για τη στοχοποίησή τους ή δεν ήθελαν να σχολιάσουν τίποτα.


Η γαλλική συντηρητική εφημερίδα Le Figaro έχει άρθρο στον ιστότοπό της με τίτλο: «Ελλάδα: ένας πρώην πρωθυπουργός και υπουργοί ανάμεσα στα πρόσωπα υπό παρακολούθηση». Ο συγγραφέας του άρθρου αναφέρει τους υπουργούς και τους επιχειρηματίες που τέθηκαν υπό παρακολούθηση, ενώ σημειώνει ότι η εφημερίδα Documento – η οποία, σύμφωνα πάντα με τη Figaro, έχει δεσμούς με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – απέκτησε τις πληροφορίες από δυο πρόσωπα που έχουν ρόλο κλειδί στις παρακολουθήσεις. Δεν παραλείπει να επισημάνει, επίσης, ότι ορισμένα από τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν ήταν και πιθανοί εσωκομματικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Η ιστοσελίδα της ρουμανικής συντηρητικής καθημερινής εφημερίδας, Adevarul, φιλοξενεί άρθρο υπό τον τίτλο «Πολιτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα. Παράνομες παρακολουθήσεις πρώην πρωθυπουργού και εν ενεργεία υπουργών». Επικαλούμενη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις υποκλοπές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπουργών της κυβέρνησης, σημειώνει ότι οι αποκαλύψεις συνταράσσουν την Ελλάδα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.