Πάπας Φραγκίσκος - Η ΕΕ να παράσχει στήριξη σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο για το μεταναστευτικό


Στη διαχείριση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πάπας Φραγκίσκος στην πτήση της επιστροφής του στη Ρώμη από το Μπαχρέιν.

"Η Μεσόγειος είναι ίσως το μεγαλύτερο νεκροταφείο, η ανθρώπινη ζωή πρέπει να διασώζεται, αλλά η Ιταλία, η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς μια συμφωνία με την Ευρώπη, χωρίς την ευθύνη της Ευρώπης", τόνισε ο Φραγκίσκος.

"Κάθε κυβέρνηση της ΕΕ πρέπει να πει, να συμφωνήσει πόσους μετανάστες μπορεί να υποδεχθεί" και "η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εφαρμόσει μια πολιτική βοήθειας και συνεργασίας, δεν μπορεί να αφήσει στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Κύπρο όλη την ευθύνη των μεταναστών που φτάνουν στις ακτές τους", πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Σύμφωνα με τον πάπα Φραγκίσκο, η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να εγκρίνει σχέδια ανάπτυξης για την Αφρική διότι "είναι υποκρισία να πιστεύει κανείς ότι το πρόβλημα των μεταναστών μπορεί να λυθεί στην Ευρώπη".

Ο πάπας, τέλος, τόνισε πως θεωρεί ότι και η νέα ιταλική κυβέρνηση, όπως οι προηγούμενες, θα συνεχίσει να σώζει ανθρώπινες ζωές διότι "το αντίθετο δεν θα ήταν ανθρώπινο".


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.