Νέα έφοδος του Ρουβίκωνα ....Αυτήν την φορά στο κατάστημα Κωτσόβολος στην Λ.Συγγρού

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας στο κατάστημα Κωτσόβολος στη Συγγρού καταδικάζοντας τη νέα εργοδοτική πρακτική με τα «τεστ αντοχής» στους εργαζόμενους και την ταχύρυθμη εκπαίδευσή τους για δύσκολες συνθήκες εν όψει της Black Friday.

«Ένα τέτοιο ανθρώπινο πείραμα αντοχής στην απλήρωτη υπερεργασία και στον εγκλεισμό, λες και είναι ιδιοκτησία του αφεντικού τους, βίωσαν εμποροϋπάλληλοι του Κωτσόβολου σε αρκετά απ’τα καταστήματά του. Μέσω αυτής της βιωματικής μάθησης ενίσχυσης της υποδούλωσης, οι εργαζόμενοι των καταστημάτων του, προετοιμάζονται να ανταπεξέλθουν ηρωικά στην μεγάλη ετήσια γιορτή βυθίσματος των μικρομεσαίων στη μαύρη τρύπα του κεφαλαίου. Εξ ου και »Μαύρη Παρασκευή»» αναφέρει ο Ρουβίκωνας στη σχετική ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται πως η καταγγελία πριν λίγες ημέρες ότι εργαζόμενοι στον «Κωτσόβολο» στο κατάστημα της Συγγρού παραμέναν σε αυτό, παρά το γεγονός πως είχε κλείσει, για να «κάνουν τεστ» εν όψει της «Black Friday» είχε προκαλέσει σάλο και έντονες αντιδράσεις.

Κάποιες πληροφορίες, πάντως, από την πλευρά της εταιρείας έλεγαν ότι οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει στην υπερωριακή εργασία για τις ημέρες αυτές, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα το κατάστημα για τις πωλήσεις των επόμενων ημερών. Και τόνιζαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους και χωρίς βεβαίως την πληρωμή της υπερωριακής εργασίας τους.

«Ο Κωτσόβολος κάνει stress test στα νεύρα των εργαζομένων! Τους καλεί σήμερα να δουλέψουν τουλάχιστον μέχρι τις 23:00! Είναι η προετοιμασία για όσα θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα με Black Friday & εορταστικό πρόγραμμα», ανέφερε στην καταγγελία του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που μάλιστα παρενέβη απαιτώντας να επιτραπεί στους εργαζόμενους να πάνε στο σπίτι τους.

    Ο @KotsovolosOn κάνει stress test στα νεύρα των εργαζομένων!
    Τους καλεί σήμερα να δουλέψουν τουλάχιστον μέχρι τις 23:00!
    Είναι η προετοιμασία για όσα θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα με Black Friday & εορταστικό πρόγραμμα.#απεργια_9Νοεμβρη για σταθερό ωράριο, κατάργηση των σπαστων pic.twitter.com/fKrn007dLn

    — Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (@sea1891) October 24, 2022

Φτιάχνουν «ανθρώπινα ρομπότ»

«Νέος κύκλος εκπαίδευσης από τα αφεντικά. Τώρα λέει πρέπει να αποβάλλουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκαλεί η μισθωτή δουλεία. Δεν επιτρέπεται να νιώθουμε stress, απόγνωση, θυμό ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό για αυτούς, τοξικό για την εργοδοσία που αρμέγει ζωές και συλλέγει χρήμα. Το χρήμα ζητάει χαμόγελο, ευγένεια, φιλότιμο. Η βιομηχανική “επανάσταση” φτιάχνει τώρα ανθρώπινα ρομπότ. Όχι ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους. Ανθρώπους που γίνονται ρομπότ. Ασυνείδητους, απαθείς σε ζωή-ρόλο.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα και προστίθεται:

«Ένα τέτοιο ανθρώπινο πείραμα αντοχής στην απλήρωτη υπερεργασία και στον εγκλεισμό, λες και είναι ιδιοκτησία του αφεντικού τους, βίωσαν εμποροϋπάλληλοι του Κωτσόβολου σε αρκετά απ’ τα καταστήματά του. Μέσω αυτής της βιωματικής μάθησης ενίσχυσης της υποδούλωσης, οι εργαζόμενοι των καταστημάτων του, προετοιμάζονται να ανταπεξέλθουν ηρωικά στην μεγάλη ετήσια γιορτή βυθίσματος των μικρομεσαίων στη μαύρη τρύπα του κεφαλαίου. Εξ ου και “Μαύρη Παρασκευή”. Αποδίδουμε κι εμείς την ετυμολογία της στους υπέρογκους τζίρους της ημέρας. Όμως οι τζίροι αυτοί είναι καταλύτες συγκεντροποίησης και ακραίας ανισότητας. Οι περίοδοι γύρω από αυτή την μέρα νεκρώνουν για τους μαγαζάτορες. Το καταναλωτικό όργιο δε βασίζεται σε πραγματικές ανάγκες, αλλά σε υστερικό μάρκετινγκ που έχει καταλήξει πολλές φορές σε τραυματισμούς, βιαιοπραγίες ακόμα και σε θανάτους.»

» Πιστεύουμε στις μαύρες γιορτές. Σ’ αυτές που θα ‘ρθουν όμως. Αυτές που θα μας λυτρώσουν από κάθε παράσιτο που μας επιβάλλεται. Αυτές που θα φέρνουν στην εργασία τη χαρά της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και στην κατανάλωση τα αναγκαία και ουσιαστικά στον υλικό μας κόσμο.»

» Τα stress tests θα τα επιστρέψουμε στους εμπνευστές τους. Δεν χρειαζόμαστε stress tests. Αρκούν η περηφάνεια και η αξιοπρέπεια του κάθε απλού ανθρώπου και όλων μας μαζί.»

» Οργάνωση κι αγώνας στους χώρους της δουλειάς, των αφεντικών να σπάσει ο τσαμπουκάς. Ούτε βήμα πίσω» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.