Μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό εξήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών Α,Καραμανλής με ανοιχτό ακόμα τον διαγωνισμό παραχώρησης!!


 


  Επιβεβαιώνει με επίσημη δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής ότι στη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού προβλέπονται διόδια 2,5 ευρώ ανά διέλευση, από διόδια 2,80 ευρώ που ισχύουν στην παρούσα φάση.

"Από σήμερα ο διαγωνισμός για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού μπήκε στη δεύτερη φάση του. Κατόπιν της τελικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν λαμβάνοντας υπόψη διόδια 2,50 ευρώ ανά διέλευση, ενώ με βάση την τρέχουσα σύμβαση, που εκπνέει τον Οκτώβριο του 2024, προβλέπονται διόδια 2,80 ευρώ. Η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη" δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν έγινε δεκτό το αρχικό σχέδιο για κλιμακωτά διόδια (το ύψος καθορίζεται ανάλογα με το κυκλοφοριακό φόρτος) και επιλέχθηκε ο καθορισμός διοδίων ύψους 2,5 ευρώ έναντι 2,8 ευρώ που είναι σήμερα.

Πληροφορίες από εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου που συμμετέχουν στη διεκδίκηση της νέας σύμβασης λένε ότι η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει σαφώς το ύψος του τιμήματος που θα υποβληθεί για την παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Η νέα σύμβαση, η οποία θα ισχύσει από το 2024, διεκδικείται από τα εξής οκτώ σχήματα:

1) ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A.

2) INC S.p.A. (GRUPPO FININC)

3) Ένωση προσώπων ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – ADRIAN INFRASTRUCTURE

4) Ένωση προσώπων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – FS ARK HOLDCO S.a.r.l.

5) Ένωση προσώπων BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE BIDCO S.A.

6) Ένωση προσώπων CORE INFRASTRUCTURE FUND III SCS (VAUBAN) – DIF INFRA 6 PARTICIPATIONS 5 B.V. – EGIS PROJECTS S.A.

7) Ένωση προσώπων MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.ar.l. – FINCOP INFRASTRUCTURE LTD

8) Ένωση προσώπων VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S.

Να σημειωθεί ότι το 2021 η Αττική Οδός πέτυχε σημαντική αύξηση τζίρου αλλά και κερδών, με την επάνοδο της κυκλοφορίας περίπου στα προ covid επίπεδα να είναι ορατή.

Ήδη, για το 2022 η μέση κυκλοφορία για τους τέσσερις μήνες του 2022 έχει αυξηθεί κατά 36,88% έναντι των αντίστοιχων μηνών του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα της χρήσης από την εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου έφτασαν τα 176,77 εκατ. ευρώ έναντι 151,5 εκατ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 71 εκατ. ευρώ από 63,29 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ τα μετά από φόρους σε 56,3 εκατ. ευρώ έναντι 48,75 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στο ποσό των 177,4 εκατ. ευρώ ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα στα 104,9 εκατ. ευρώ.  

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.