Γαλλία: Παραιτήθηκε υπουργός του Μακρόν για ψευδές Πόθεν Έσχες


Η γαλλίδα υπουργός Καρολίν Καγιό, παραιτήθηκε μετά την κατηγορία της Ανώτατης Αρχής για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου ότι η δήλωση περιουσιακών στοιχείων της ήταν υποτιμημένη.

Όπως αναφέρει το Euractiv, η Καγιό εξήγησε ότι ο λόγος της παραίτησής της είναι μια διαφωνία με την Ανώτατη Αρχή για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου.

«Μετά τη δήλωση των περιουσιακών μου στοιχείων, η Ανώτατη Αρχή για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου μου είπε ότι τα θεωρεί υποτιμημένα», έγραψε στο Twitter.

«Ως εκ τούτου, προφανώς έλαβα υπόψη τις παρατηρήσεις της και ευθυγραμμίστηκα με τις εκτιμήσεις της σε επιστολή με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου», πρόσθεσε η Καγιό.


«Παρά ταύτα, η Ανώτατη Αρχή επιμένει να αμφισβητεί την ειλικρίνειά μου. Στο πλαίσιο αυτό, μου φάνηκε προτιμότερο να παραιτηθώ, ώστε να μην εμποδίσω τη δράση της κυβέρνησης» επεσήμανε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έθεσε τη Δευτέρα τέρμα στα καθήκοντα της Καρολίν Καγιό, υπουργού αρμόδιας για τις τοπικές αρχές, «κατόπιν αιτήματός της», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων σε δελτίο Τύπου.

Θα αντικατασταθεί από την υφυπουργό Αγροτικών Υποθέσεων, Ντομινίκ Φορ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.