Επίθεση σε τάνκερ ανοικτά του Ομάν- Το Ιράν κατηγορούν οι ΗΠΑ


Στο Ιράν «χρεώνουν» την επίθεση που σημειώθηκε σε τάνκερ την Τρίτη ανοιχτά του Ομάν οι ΗΠΑ που καταδίκασαν το χτύπημα με ανακοίνωση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.

«Μετά την εξέταση των διαθέσιμων πληροφοριών, είμαστε πεπεισμένοι ότι το Ιράν κατά τα φαινόμενα εξαπέλυσε την επίθεση αυτή με μη επανδρωμένο αεροσκάφος», δήλωσε ο Σάλιβαν αναφερόμενος στην επίθεση αυτή, η οποία δεν προκάλεσε θύματα παρά μόνο «μικρές υλικές ζημιές» στο δεξαμενόπλοιο.

«Εργαζόμαστε με τους εταίρους και συμμάχους μας για να λογοδοτήσει το Ιράν και να απαντήσουμε καταλλήλως», πρόσθεσε ο υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.

Το Pacific Zircon «επλήγη από βλήμα περίπου 150 μίλια (241 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Ομάν γύρω στις 15.30 της 15ης Νοεμβρίου», δήλωσε σε ανακοίνωση η εταιρία Eastern Pacific Shipping, η οποία ανήκει στον iσραηλινό δισεκατομμυριούχο Ιντάν Όφερ.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με «μη επανδρωμένο αεροσκάφος» παρόμοιο με «αυτά που πωλούν οι Ιρανοί στη Ρωσία για να τα χρησιμοποιεί (στις επιχειρήσεις της) στην Ουκρανία».

Πηγή: Associated Press, AFP

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.