Διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη: Η Τρίπολη ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα



Διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη: Η Τρίπολη ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα

Μετά από το διπλωματικό επεισόδιο στο αεροδρόμιο της Τρίπολης η Λιβύη ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα για διαβουλεύσεις.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Μοχάμεντ Χαμούντ ως αντίδραση στη στάση του Δένδια, είπε πως θα ανακληθεί ο επιτετραμμένος της Λιβύης στην Αθήνα, για διαβουλεύσεις.

Δήλωσε ακόμη πως «Η στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σήμερα αποτελεί προσβολή για τον Λιβυκό λαό και την κυβέρνηση» αναφέροντας παράλληλα ότι αντιμετωπίστηκε με λύπη από την κυβέρνηση της Λιβύης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος του στην Τρίπολη για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου Μοχάμεντ Μένφι.

 Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ενώ ο Μένφι είχε ζητήσει να μεταβεί ο υπουργός για κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί του, στην συνάντηση επρόκειτο να παρευρεθεί και η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης, Νάιλα Μανγκούς, που υπέγραψε το τουρκικολιβυκό μνημόνιο, το οποίο έχει θεωρηθεί παράνομο. 

Λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους στην Τρίπολη ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε την άμεση απογείωση του για τη Βεγγάζη, χωρίς να υπάρξει αποβίβαση, προκαλώντας έτσι διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Η Αθήνα στη συνέχεια έκανε λόγο για «αθέτηση συμφωνίας» ενώ η Τρίπολη απάντησε πως καταδικάζει τη συμπεριφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ενώ προανήγγειλε την αντίδρασή της.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.