Συνάντηση Μητσοτάκη με Κάρολο Γ! στο Λονδίνο...Επίκεντρο των συζητήσεων τους το Τατόϊ!


 


  Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στο επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και για να συναντηθεί και με τον βασιλιά Κάρολο.

Η αξιοποίηση του Τατοΐου αναμένεται να είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο ο οποίος με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και το ανακτορικό συγκρότημα, για το οποίο είχε εκδηλώσει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη του κτήματος, κάτι το οποίο αναμένεται να κουβεντιάσουν στην αυριανή συνάντησή τους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, για τα οποία θα αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και ιδιωτικές δωρεές.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα. Στο επίκεντρο της τότε συνάντησης είχε βρεθεί η ολιστική στρατηγική που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος που το περιβάλλει, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων και την ανάδειξη του κτήματος σε χώρου πρασίνου, ανοιχτού για όλους τους πολίτες, όλο τον χρόνο, ενώ την ίδια ώρα προσφέρει θέσεις εργασίας.
Επαφές και με επενδυτές

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ωστόσο, ο τομέας των επενδύσεων είναι στη λίστα των συναντήσεων που θα έχει. Ο πρωθυπουργός, που θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του, Αλέξη Πατέλη, θα έχει συναντήσεις με επενδυτές που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για επιχειρήσεις στην χώρα μας.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Μητσοτάκης, σήμερα, Κυριακή, στις 19.45 (ώρα Ελλάδος), θα μιλήσει σε εκδήλωση με μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Λονδίνο.

Το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley και θα έχει συναντήσεις με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων.

Στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη θα γίνουν δεκτοί από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Στις 21.30 (ώρα Ελλάδος) ο Πρωθυπουργός θα έχει συζήτηση με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστόουν.

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.