Στην Φλώρινα ιδρύθηκε κέντρο ""μακεδονικής γλώσσας " χωρίς καμμιά επίσημη αντίδραση απο την κυβέρνηση! Ποιος ενέκρινε το καταστατικό για το “Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας;” Ερωρα ο Γιάννης Κουριανίδης!!


 

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε άλλο ένα εθνικό και πολιτιστικό έγκλημα καθώς όχι μόνο επικύρωσε την παράδοση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, τηρώντας και υπερασπίζοντας την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δημιούργησε και κέντρο διδασκαλίας της ανύπαρκτης «μακεδονικής» γλώσσας μέσα στην Ελλάδα συγκεκριμένα στην ευαίσθητη περιοχή της Φλώρινας όπου δρουν φιλοσκοπιανές ομάδες.

Λέμε ανύπαρκτης γιατί επί της ουσίας πρόκειται για… βουλγαρική διάλεκτο και τίποτε παραπάνω.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και το σκοπιανό εθνικιστικό κόμμα «VMRO» έχει πάρει το όνομά του από την παλιά βουλγαρική εθνικιστική οργάνωση αντίστοιχης ονομασίας.

Οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί συνεννοούνται μεταξύ τους χωρίς λεξικά και μεταφραστές.

Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα εγγράφηκε και εκγκρίθηκε επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας.

Η αίτηση του Συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022.

Στην Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίστηκε ως η επίσημη γλώσσα των Σκοπίων με αναφορά ότι έχει σλαβική προέλευση και δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας αλλά αυτά στην πράξη δεν γίνονται ποτέ.

Από την στιγμή που δόθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «μακεδονική» γλώσσα, παραδόθηκαν τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας σε κάποιους οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα λένε πως είναι οι απευθείας διάδοχοι του αρχαίου ελληνικού βασιλείου.

Κανείς δεν θα θυμάται σε δύο δεκαετίες ότι η Συνθήκη των Πρεσπών λέει πως η γλώσσα των Σκοπιανών είναι σλαβικής προέλευσης.

Το εξοργιστικό στο ζήτημα αυτό είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέσπασε εκατομμύρια ψήφων στις εκλογές του 2019 ισχυριζόμενη ότι θα πάει να διαπραγματευτεί την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και θα την έκανε εθνικώς καλύτερη.

Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι δίνει στους Σκοπιανούς και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πατήσουν «πόδι» στην περιοχή της Μακεδονίας αναγνωρίζοντας ο ίδιος την «μακεδονική» γλώσσα και συνεπώς και κάποια… «μακεδονική» μειονότητα.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραδόθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο, η ονομασία «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων –άσχετα αν αυτή συνοδεύεται από τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια»–, τον προσδιορισμό «Μακεδόνας» για τους Σκοπιανούς και τον όρο «μακεδονική γλώσσα» για τη βουλγαρική διάλεκτο που ομιλούν οι Σκοπιανοί.

Το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας έχει ως σκοπό του να εργαστεί για:
•τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου.
•την υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
την υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού.

Ευχαριστίες Ζάεφ!

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα.

Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».


Από την ενδιαφέρουσα δημοσίευση του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική) Γιάννη Κουριαννίδη στο facebook σχετικά με το καταστατικό για το “Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας”.

Καλό θά ήταν να μάς δείξουν και τήν τελευταία σελίδα με τα ονόματα τών δικαστών που πήραν τήν απόφαση γιά έγκριση του καταστατικού. Γιατί όλα τα εγκλήματα έχουν ονοματεπώνυμο. Θα τούς θυμόμαστε καί αυτούς…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ
Θα συμφωνήσω στο ότι οι δικαστές βγάζουν αποφάσεις με βάση τούς τύπους. Υπάρχει όμως το γράμμα και το πνεύμα ενός νόμου. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι:
ΘΕΩΡΟΥΜΕ, ΝΑΙ Ή ΌΧΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΔΟΣΊΑ;
Γιά μένα φυσικά και είναι, όπως είναι προδότες όσοι τήν υπέγραψαν, τήν ψήφισαν, τήν αποδέχονται, τη σέβονται και τήν τηρούν.

Από κει και πέρα, όποιος πιστεύει το ίδιο κάνει ό,τι μπορεί ως πολίτης με ελληνική εθνική συνείδηση γιά να μη τήν εφαρμόζει, να μη τη νομιμοποιει, να μη τη σέβεται, να μη τήν τηρεί, μέχρι να καταλήξει εκεί που τής αξίζει. Στα σκουπίδια τής Ιστορίας μαζί με όσους τη στηρίζουν ακόμη.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.