Ένταση στις σχέσεις Βατικανού-Κίνας με αφορμή τον διορισμό καθολικού επισκόπου που δεν αναγνωρίζει το Βατικανό!!


 



Οι κινεζικές αρχές φέρεται να διόρισαν επίσκοπο σε επισκοπή που δεν αναγνωρίζεται από την Αγία Έδρα, με το Βατικανό να αναμένει εξηγήσεις.

Το Βατικανό κατηγόρησε σήμερα τις κινεζικές αρχές ότι παραβιάζουν ένα διμερές σύμφωνο για τον διορισμό Καθολικών επισκόπων στην Κίνα, μετά το διορισμό ενός επισκόπου σε μια επισκοπή που δεν αναγνωρίζεται από την Αγία Έδρα.

Το Βατικανό έμαθε με «έκπληξη και λύπη» ότι ο επίσκοπος Τζιοβάνι Πενγκ Γουεϊζάο έχει διοριστεί ως βοηθός επίσκοπος στη νότια επαρχία Τσιανγκσί της Κίνας έπειτα από «ισχυρή πίεση από τις τοπικές αρχές», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού.

Η Τσιανγκσί δεν αναγνωρίζεται ως επισκοπή από το Βατικανό, ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο διορισμός δεν «συμμορφώνεται με το πνεύμα διαλόγου» στο οποίο είχαν συμφωνήσει και οι δύο πλευρές το 2018, ενώ το Βατικανό αναμένει εξηγήσεις από τις κινεζικές αρχές και ελπίζει ότι «παρόμοια επεισόδια δεν θα επαναληφθούν». 


Σύμφωνα με το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων AsiaNews, ο Πενγκ χειροτονήθηκε κρυφά επίσκοπος με παπική έγκριση το 2014, τέσσερα χρόνια πριν από τη συμφωνία, και πέρασε έξι μήνες υπό κράτηση εκείνη την εποχή.

Το σύμφωνο, του οποίου οι λεπτομέρειές του δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ήταν μια προσπάθεια να αμβλυνθεί ένα μακροχρόνιο χάσμα μεταξύ των υποστηρικτών του πάπα και των πιστών της επίσημης εκκλησίας που υποστηρίζεται από το κινεζικό κράτος.

Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1950, και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τον πάπα ως ανώτατο ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ μόνο έξι νέοι επίσκοποι έχουν διοριστεί από τότε που επιτεύχθηκε το σύμφωνο, το οποίο ανανεώθηκε για περίοδο δύο ετών τον Οκτώβριο.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.