Με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στον ΠειραιάΜε τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε ο Πειραιάς την Αγία Ζώνη από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Το Θεομητορικό κειμήλιο κόμισε ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, με τη συνοδεία πατέρων της Μονής.

Η άφιξη της Αγίας Ζώνης στο Λιμάνι του Πειραιά έγινε με ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, παρουσία των Αρχών της πόλης.

Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία κλήρου και λαού.

Ακολούθησε Δοξολογία σε ειδική εξέδρα στην προβλήτα του λιμανιού, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών, ενώ τον Γέροντα Εφραίμ προσφώνησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.


Αμέσως μετά, συνοδεία όλων των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, φιλαρμονικών και αγημάτων από τα τρία σώματα στρατού και πλήθους πιστών, ακολούθησε η λιτάνευση τγσ Αγίας Ζώνης προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Συμπολιούχου της πόλης του Πειραιά.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς εισερχόμενος στον Ναό του Αγίου Νικολάου, τοποθέτησε την Αγία Ζώνη στο μέσω του Ναού προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εξέρχεται από το Άγιον Όρος, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πειραιώς, θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου βάσεως έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, ώστε να διευκολυνθεί η προσκύνηση της Αγίας Ζώνης.

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά

Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, ενώ παρόντες ήταν ο Διοικητής του Αγίου Όρους και Μέγας Ευεργέτης της Μητρόπολης Πειραιά, της Ορθοδοξίας και του Έθνους Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης, η Υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, οι βουλευτές Α Πειραιά κ.κ. Μελάς ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Μανωλάκος, Δούνια, Μπουτσικάκης, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά κ.κ. Ζαρακέλη, Καψοκόλης, Καρύδης, Μπουρδάκου και η Αντιπρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Λεωτσάκου, ο Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Σταμάτης και ο Αν. Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.