Οι οικονομικοί εισαγγελείς αναλαμβάνουν την διερεύνηση του πόθεν έσχες του Α.Πάτση, καθώς επίσης και παραπέμπεται στην τακτική δικαιοσύνη!!

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


 

Την παραπομπή του, μέχρι πρότινος της ΝΔ, βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση στην τακτική Δικαιοσύνη, με βαρύτατες κατηγορίες, αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Συνακόλουθα ανοίγει πλέον και ζήτημα έκπτωσης από το βουλευτικό του αξίωμα.

Ειδικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε:

    Την παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών της υποθέσεως για τα μέχρι τώρα ευρήματα.
    Την αποστολή στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος της υποθέσεως για τις δικές του ενέργειες.
    Την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του ελεγχόμενου, προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητά του, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, καθώς και η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και την αποστολή των σχετικών ευρημάτων στα αρμόδια όργανα, με την ολοκλήρωση του ελέγχου μετά την άρση.
    Την αποστολή στο Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου των στοιχείων του ελέγχου για καταλογισμό και επιστροφή ποσών στο Δημόσιο εφόσον μετά την άρση αποδειχθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

Οι παραβάσεις

Με βάση την εισήγηση που δέχθηκε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν:

«Από τα ευρήματα του ελέγχου μας επί των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του βουλευτή Ανδρέα Πάτση από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων έως τα στοιχεία που κατατέθηκαν με την ΔΠΚ 2021 (χρήση 2020), αλλά και σε συνδυασμό με τις καταγγελίες και τα όσα έχουν αναγραφεί στον Ημερήσιο Τύπο, έχουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι:

-Διαπιστώθηκαν ανακρίβειες, ως ανωτέρω, στα δηλωθέντα ακίνητα, στα εισοδήματα της νυν συζύγου του υπόχρεου και στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.

-Διαπιστώθηκε έλλειψη παραστατικού στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.

-Δεν παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση συνολικής περιουσίας.

-Διαπιστώθηκε αύξηση των εισοδημάτων στην ΔΠΚ 2021 (Χρήση 2020) από μερίσματα και τόκους τα οποία προέρχονται από την επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

-Διαπιστώθηκε η συμμετοχή του υπόχρεου σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό κατά παράβαση του άρθρου 8 ν.3213/2003.

-Διαπιστώθηκε συμμετοχή της νυν συζύγου του υπόχρεου σε εταιρεία του εξωτερικού, η οποία έχει ιδρυθεί το έτος 2019, ήτοι πριν από την ημερομηνία τέλεσης γάμου με τον υπόχρεο.

Και σημειώνεται στην εισήγηση:

«Κατόπιν των ανωτέρω, ο έλεγχος προτείνει να αρθούν όλα τα απόρρητα προκειμένου να διερευνηθεί η εν γένει δραστηριότητα του υπόχρεου και κυρίως η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων συνεργασίας ή προμήθειας αγαθών ή υπηρεσιών με το Ελληνικό Δημόσιο, των οποίων ο έλεγχος, επί του παρόντος, είναι ανέφικτος χωρίς την άρση των απορρήτων».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.