Διπλωματικό επεισόδιο στο Μπαχρέϊν κατά Δένδια από την Τουρκάλα πρεσβευτή!


 


 Την παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας ανέδειξε στο διεθνές φόρουμ του Μπαχρέιν ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος υπογράμμισε πως η Τουρκία δρα ως ταραξίας στην Ανατολική Μεσόγειο και, παρότι μέλος του ΝΑΤΟ, δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία. «Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον 21ο αιώνα που έχει εξαπολύσει απειλές πολέμου εναντίον άλλης χώρας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, όταν η πρέσβης της γείτονος στο Μπαχρέιν επιχείρησε να ανεβάσει τους τόνους παρουσιάζοντας τη χώρα της ως δύναμη ειρήνης.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανεττάκος
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ν. Δένδιας από Μπαχρέιν: Να μην επιτρέψουμε να γίνει κυρίαρχο το αφήγημα του αναθεωρητισμού
Ακόμα ένα βήμα στη στρατηγική διεθνοποίησης του τουρκικού επεκτατισμού πραγματοποίησε η Αθήνα, με τον Νίκο Δένδια να καταγγέλλει από το διεθνές φόρουμ του Μπαχρέιν τη βαριά αναθεωρητική ατζέντα της Άγκυρας.

«Η Τουρκία λειτουργεί ως ταραχοποιός. Η Τουρκία δεν δέχεται το Διεθνές δίκαιο. Δεν δέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Είναι μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει καθόλου κυρώσεις στη Ρωσία. Αν κοιτάξετε τον προϋπολογισμό της Τουρκία φέτος θα δείτε 30 δισεκατομμύρια επιπλέον» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η αποστροφή Δένδια στην αντισυμμαχική στάση της Τουρκίας προκάλεσε την αντίδραση της πρέσβεως της γείτονος στο Μπαχρέιν, η οποία επιχείρησε να στήσει διπλωματικό επεισόδιο, καθώς εγκάλεσε απρεπώς τον Έλληνα Υπουργό.

Η Εσίν Τσακίλ πρέσβης της Τουρκίας στο Μπαχρέιν, σχολίασε: «Δεν πρόκειται για ερώτηση, αλλά για δήλωση, περί όσων είπε ο Υπουργός ο κ. Δένδιας πριν από λίγο. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας καθορίζεται από τις αρχές της ειρήνης, του Διεθνούς Δικαίου και της διπλωματίας. Φιλοξενήσαμε τις διαπραγματευτικές συνομιλίες (Ρωσίας- Ουκρανίας) στην Αττάλεια και την Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς, όσα είπατε Υπουργέ, κ. Δένδια, για τον Πρόεδρο Ερντογάν ήταν απαράδεκτα».

Ο Νίκος Δένδιας χωρίς να απευθύνει το λόγο στην πρέσβη, υπενθύμισε ότι η Τουρκία εδώ και περίπου 30 χρόνια, απειλεί παρανόμως την Ελλάδα με πόλεμο, γεγονός ανήκουστο στον δυτικό και όχι μόνο κόσμο. «Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, επαναλαμβάνω η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει εξαπολύσει απειλές πολέμου εναντίον άλλης χώρας, την Ελλάδα, εάν η Ελλάδα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Πώς αυτό μπορεί και συμβαίνει τον 21αιώνα;» είπε ο Ν. Δένδιας.

Την ίδια ώρα το καθεστώς Ντιμπέιμπα στη Λιβύη τραβά την κατάσταση ακόμα περισσότερο στα άκρα, καθώς με ρηματική διακοίνωση καταγγέλλει τη στάση Δένδια στην Τρίπολη: «Η Λιβύη συμπεριφέρεται αποσταθεροποιητικά με δύο τρόπους. Υπογράφει παράνομες συμφωνίες με την Τουρκία και την ίδια ώρα δίνει όπλα στο Σαχέλ και στο Σαχέλ που βλέπουμε μία κατάσταση που βγαίνει εκτός ελέγχου».

Ισχυρό μήνυμα ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ με αφορμή την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τόνισε: «Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για εσάς, σας τιμά και σας ευχαριστεί γιατί εκπληρώνοντας την αποστολή σας, δίνετε δύναμη να ανταπεξέλθουμε όλοι στις προκλήσεις των καιρών, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις ως τον πλέον αδιάρρηκτο πυλώνα εθνικής Ισχύος».

Από την πλευρά του ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος είπε: «Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει», να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά». Σημειώνεται ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.