Κουτσούμπας: Μέτρα κατά της ακρίβειας, να ανοίξει η ΛΑΡΚΟ, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί



Κουτσούμπας: Μέτρα κατά της ακρίβειας, να ανοίξει η ΛΑΡΚΟ, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα το πρωί με αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Στην αρχή της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κύριος Μητσοτάκης αντί να ειρωνεύεται με τις μπούρδες για το χαβιάρι, όλους εκείνους που αμφισβητούν το ”καλάθι του νοικοκυριού του” και συνολικά την αντιλαϊκή του πολιτική, καλά θα κάνει να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας, να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να σταματήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, να ανοίξει τη ΛΑΡΚΟ, να την εκσυγχρονίσει, σε ενιαία λειτουργία, με όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα. Να σταματήσει αυτό το έγκλημα για την οικονομία της χώρας, για τη λαϊκή περιουσία, για τους εργαζόμενους».

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των σωματείων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, εξέφρασαν «την ανησυχία τους σε σχέση με τη συνολικότερη πορεία των εξελίξεων στη ΛΑΡΚΟ και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφής δέσμευση της κυβέρνησης για την ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης, με όλους τους εργαζομένους και το σύνολο των δικαιωμάτων τους».

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την «αλληλεγγύη και την αμέριστη στήριξη του κόμματος προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέσα κι έξω από τη Βουλή, για την συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας με πλήρη δικαιώματα.».

Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία σωματείων της ΛΑΡΚΟ ενημέρωσε τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες εξελίξεις, «τόσο για τον διαγωνισμό-φιάσκο της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ όσο και για την απόλυση των εργαζομένων τον Ιούλιο του 2022» και τόνισε: «Εμείς σαν εργαζόμενοι δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση που καταστρέφει τις ζωές μας».

«Ενημερώσαμε τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάσταση που βιώνουμε στην ΛΑΡΚΟ εδώ και τρία χρόνια, για το φιάσκο των διαγωνισμών, για την εκποίηση του ορυκτού πλούτου. Σε αυτή τη φάση έχουμε ήδη 6 απολύσεις σε συνάδελφους εργολαβιών.

Μεταφέραμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να εξασφαλιστούν η ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας» δήλωσε, από την πλευρά του ο Παναγιώτης Πολίτης πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και προσέθεσε:

«Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε και συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες στο σήμερα, προτάσεις σε όλα τα κόμματα, και στο ΚΚΕ, για να τοποθετηθούν αυτά με την πολιτική που πρέπει να έχουν, απέναντι στη μοναδική επιχείρηση σε όλη την ΕΕ που παράγει σιδηρονικέλιο».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.