Τέλος στην πολυφωνία και στην παρουσίαση των θέσωεν των κομμάτων απότα Μέσα Ενημέρωσης!!!


 


 Με ψήφους 7 προς 2, το ΕΣΡ έβαλε την Παρασκευή «ταφόπλακα» στην πολυφωνία στα ΜΜΕ.

Με ένα σκεπτικό που είναι τουλάχιστον κωμικό ως σύλληψη, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε ότι οι τεράστιες αποκλίσεις που υπήρχαν στον τηλεοπτικό χρόνο που δόθηκε σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο στη ΝΔ έναντι άλλων κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜεΡΑ25 και το ΚΚΕ, δεν είναι επιλήψιμες, καθώς, παρά την αδικία στους χρόνους, οι απόψεις παρουσιάστηκαν.

Ακόμη πιο αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε συζήτηση επί συγκεκριμένου νομοσχεδίου για το οποίο παρακάμφθηκαν και δεν παρουσιάστηκαν καθόλου οι απόψεις του ΜεΡΑ25, την ευθύνη και πάλι δε φέρει ο σταθμός καθώς οι δημοσιογράφοι μπορεί απλά να μη γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει θέσεις για το σχετικό νομοσχέδιο. Οι απόψεις του ΜεΡΑ25 δηλαδή, δεν αποσιωπήθηκαν, απλώς… δεν τις γνώριζαν οι δημοσιογράφοι.

Η απόφαση του ΕΣΡ αφορά μεν τον ΣΚΑΪ, ωστόσο θέτει εξαιρετικά αρνητικά προηγούμενα στο κρίσιμο ζήτημα της πολυφωνίας στα μεγάλα ΜΜΕ.

Πρακτικά, η απόφαση δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε από τώρα και στο εξής να αποσιωπεί απόψεις εκλεγμένων στη Βουλή κομμάτων, με την απλή (ή καλύτερα απλοϊκή) δικαιολογία ότι… οι δημοσιογράφοι «δεν ήξεραν» ότι το κόμμα έχει θέση.

Η σημερινή απόφαση ελήφθη πλειοψηφικά, ενώ πληροφορίες του koutipandoras.gr λένε ότι η συνεδρίαση επί αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος ήταν ιδιαίτερα θυελλώδης.

Πηγή: koutipandoras.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.