Χρυσός ...μικρά τα κέρδη του!!


 


 
Ήπιες διακυμάνσεις αλλά θετικά πρόσημα είχαν οι σημερινές συναλλαγές για το χρυσό και γενικότερα τα πολύτιμα μέταλλα, με τους επενδυτές να αξιολογούν το πλήθος μακροοικονομικών στοιχείων που είχε η ημέρα εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,3% ή 5,7 δολαρίων κλείνοντας στα 1.745,6 δολ. η ουγγιά.

Πιο έντονα ανοδικές ήταν οι τάσεις στο ασήμι που ενισχύθηκε κατά 1,5% κλείνοντας στα 21,37 δολ. η ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το παλλάδιο σημείωσε κέρδη 1,% στα 1.875 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε οριακά κατά 0,1% στα 996,8 δολ. ενώ ο χαλκός παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στα 3,62 δολ. η λίβρα.

Όπως υποδηλώνουν και οι διακυμάνσεις των τιμών, οι κινήσεις των επενδυτών ήταν επιφυλακτικές καθώς τα πρακτικά της Fed θα μπορούσαν να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Ο χρυσός άλλωστε είχε παρουσιάσει μια αξιόλογη ανάκαμψη τις τελευταίες εβδομάδες και κάποια ένδειξη από τους αξιωματούχους της ομοσπονδιακής τράπεζας θα μπορούσε είτε να δώσει περαιτέρω άνοδο είτε να "τραβήξει το χαλί από το έδαφος", όπως σημείωναν αναλυτές.

Και τελικά επικράτησε μάλλον το πρώτο σενάριο, καθώς με την Fed να "δείχνει" - όταν είχε ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του χρυσού -  προς μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα, οι τιμές διεύρυναν τα κέρδη τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού βρέθηκε να ενισχύεται κατά 0,6% στα 1,750,4 δολ. η ουγγιά, όπως και το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου που ενισχυόταν κατά 0,7% στα 1.751,3 δολ. η ουγγιά αφότου έγιναν γνωστά τα πρακτικά της συνεδρίασης.


 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.