Ελβετός Τραπεζίτης,,ερχεται τετρακις δις καταστροφη ειναι φουσκες παραγωγων χρηματων

 

 Ελβετός Τραπεζίτης....ερχεται τετρακις δις καταστροφη ειναι φουσκες παραγωγων χρηματων
    
Ο Έγκον φον Γκρέγερζ (Egon von Greyerz) (EvG) αποθηκεύει χρυσό για πελάτες στο μεγαλύτερο ιδιωτικό θησαυροφυλάκιο χρυσού στον κόσμο, θαμμένο βαθιά στις Ελβετικές Άλπεις. Είναι ειδικός στα οικονομικά και στα πολύτιμα μέταλλα, πρώην Ελβετός τραπεζίτης και ειδικός στην εκτίμηση ρίσκου. , Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος στις παγκόσμιες αγορές δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλός.

Ο EvG εξηγεί:

«Η εκτίμησή μου για τα παράγωγα θα ήταν τουλάχιστον 2 τετράκις δισεκατομμύρια δολάρια, και νομίζω ότι αυτό είναι πιθανώς συντηρητικό. Τότε, έχουμε χρέος πάνω από αυτό των 300 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, και έχουμε επίσης μερικές εκατοντάδες τρισεκατομμύρια δολάρια μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις. Μιλάμε για 2,5 τετράκις εκατομμύρια δολάρια, και αυτό με παγκόσμιο ΑΕΠ 80 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Άρα, υπάρχει μια καταστροφή που αναμένεται να συμβεί, και ειδικά επειδή όλα αυτά τα χρήματα που δημιουργήθηκαν δεν έχουν δημιουργήσει καμία αξία…

Πάντα ήξερα ότι αυτό θα κατέρρεε και χρειάστηκε περισσότερο από όσο περίμενα, αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας μεγάλης εποχής…

Αυτά τα παράγωγα, κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια, θα μετατραπούν ουσιαστικά σε χρέος. Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να καλύψουν όλες τις εκκρεμείς υποχρεώσεις των εμπορικών τραπεζών, όπως βλέπουμε τώρα με την Credit Suisse, την Τράπεζα της Αγγλίας κ.λπ. Αυτό θα συμβεί σε γενικές γραμμές. Είτε λέγεται παράγωγα είτε λέγεται χρέος, είναι το ίδιο πράγμα. Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο θα είναι καταστροφικό, φυσικά».

Ο EvG λέει ότι οι αγορές παραγώγων ήταν απλώς ένας τρόπος για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να φέρουν χρέος και να μην το εμφανίζουν στους ισολογισμούς τους. Στο τέλος όλα θα ισορροπήσουν. Ο EvG συνεχίζει λέγοντας,

«Κανείς δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος, και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους τόκους… Έτσι, επομένως, όταν το χρέος καταρρέει, το ίδιο θα συμβεί και με τα περιουσιακά στοιχεία που χρηματοδοτήθηκαν από αυτό το χρέος.

Έτσι, και οι δύο πλευρές του ισολογισμού θα πέσουν έξω. Κατά 50%, 75% ή 90%, δεν ξέρω… Το μόνο που σκέφτομαι είναι ο κίνδυνος και το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα επιβιώσει στην παρούσα μορφή του.

Οι κεντρικές τράπεζες χρησιμοποιούν μόνο ένα είδος φαρμάκου, και αυτό είναι περισσότερο τυπωμένο χρήμα. Τώρα, λαμβάνετε αρνητικές αποδόσεις σε έντυπα χρήματα. Έτσι, αυτό δεν πρόκειται να σώσει τίποτα.

Δυστυχώς, εξετάζουμε μια κατάσταση κατά την οποία αυτό το σύστημα θα αρχίσει να εκρήγνυται… Οι πλούσιοι είναι ακόμα πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί είναι πραγματικά φτωχοί…

Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι άνθρωποι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν. Αυτό είναι ήδη μια ανθρώπινη καταστροφή. Με το κόστος των τροφίμων να αυξάνεται κατά 25% και την ενέργεια να αυξάνεται το ίδιο και τη βενζίνη, τα επιτόκια και τα ενοίκια, οι άνθρωποι δεν έχουν αρκετά χρήματα, και αυτό συμβαίνει τώρα.

Είναι μια ανθρώπινη καταστροφή μεγάλων διαστάσεων. Είναι τόσο λυπηρό και οι κυβερνήσεις δεν θα έχουν καμία πιθανότητα να κάνουν κάτι γι’ αυτό».

Κλείνοντας, ο EvG λέει, «Γι’ αυτό πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην έκρηξη γιατί ολόκληρο το σύστημα δεν μπορεί να το αντέξει…»

«…Ο κίνδυνος αυξάνεται εκθετικά. Επομένως, πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι… Οι περισσότερες αγορές περιουσιακών στοιχείων έχουν χάσει χρήματα και η κατάσταση θα χειροτερέψει».

amazonios.net

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.