Δια στόματος Σακελλαροπούλου η Ελλάς θα συνεχίζει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία!!


 


 

Η Ελλάδα έστειλε και θα συνεχίζει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε η ΠτΔ κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είπε με νόημα ότι «ως προς την αμυντική βοήθεια, η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είναι αλληλέγγυα και στο πλευρό της Ουκρανίας, έχει ήδη στείλει ένα μέρος της βοήθειας αυτής, συνεχίζει και θα συνεχίσει να το κάνει, όπως ήδη ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας που με συνοδεύει, στις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τον Πρόεδρο Ζελένσκι».

Φυσικά δεν μας είπε ούτε η ίδια ούτε ο υπουργός αν η συνέχιση της αποστολής όπλων αφορά και τους S-300 κάτι που διακαώς επιθυμεί να γίνει το αμερικανικό μπλοκ

Πάντως αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι την ώρα που ο Ζελένσκι μίλησε για ακόμη μια φορά για τον αναθεωρητισμό της Ρωσίας -ενώ εκθειάζει σε όλες τις ευκαιρίες την στάση του Ερντογάν- δεν ειπώθηκε ούτε μια λέξη για την Κύπρο και την παραβατική στάση της Τουρκίας.
Αναλυτικά οι απαντήσεις Σακελλαροπούλου - Ζελένσκι στους δημοσιογράφους:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε θα λάβετε μέρος στη σύνοδο κορυφής της G20;

VOLODYMYR ZELENSKYY: Θέλω να εκφράσω την ξεκάθαρη θέση της Ουκρανίας: σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Ρωσίας παραστεί στη Σύνοδο, η Ουκρανία δεν θα λάβει μέρος. Μας έχουν προσκαλέσει, εμείς θα αναμένουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι έτοιμη η Ελλάδα να αναγνωρίσει την Ρωσία ως τρομοκρατικό κράτος; θα συμβάλει η Ελλάδα στην δημιουργία του ειδικού Στρατοδικείου;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Σήμερα το πρωί βρέθηκα με την ελληνική αποστολή στην Μποροντιάνκα, στην Μπούτσα και στο Ιρπίν. Το τι μπόρεσε και το τι έκανε η Ρωσία, λοιπόν, σε κάποιο τμήμα της Ουκρανίας, ξέρουμε ότι συνέβη και σε άλλα σημεία, στη Μαριούπολη για παράδειγμα, το έχουμε δει. Η Ελλάδα λοιπόν, όπως ανέφερα, έχει ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ του να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για όσα έκαναν. Το αν θα είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που θα επιληφθεί ή αν θα δημιουργηθεί ένα ειδικό δικαστήριο, θα κριθεί σύμφωνα με τους κανόνες που προβλέπονται στο Διεθνές Δίκαιο, που πρέπει να τηρηθούν. Αλλά είμαστε ξεκάθαροι στη στάση μας, ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για όσα εγκλήματα έγιναν, τα οποία έχουμε ήδη αναγνωρίσει και είναι εγκλήματα πολέμου. Ως προς την αμυντική βοήθεια, η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είναι αλληλέγγυα και στο πλευρό της Ουκρανίας, έχει ήδη στείλει ένα μέρος της βοήθειας αυτής, συνεχίζει και θα συνεχίσει να το κάνει, όπως ήδη ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας που με συνοδεύει, στις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τον Πρόεδρο Ζελένσκι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Ζελένσκι, λέτε πάντα ότι η Ρωσία πρέπει να χάσει αυτόν τον πόλεμο, και αυτό είναι δίκαιο. Αλλά κάποιοι απαντούν ότι μια χώρα με πυρηνικά όπλα δεν μπορεί να χάσει. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτούς;

VOLODYMYR ZELENSKYY: Η Ρωσία ξεκίνησε έναν πόλεμο με τον γείτονά της τον 21ο αιώνα και το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία ήδη έχασε πριν ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο. Η απελευθέρωση της Ουκρανίας είναι θέμα χρόνου. Εμείς ζούμε στη χώρα μας, αμυνόμασθε, υπερασπιζόμαστε σκληρά την πατρίδα μας και η αποκατάσταση της εδαφικής μας ακεραιότητας θα συμβεί σύντομα. Η χρήση των πυρηνικών όπλων σημαίνει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Τι μπορεί να μείνει μετά το τέλος ενός τέτοιου πολέμου; Τι σημασία έχει να μιλήσουμε γι΄ αυτό; Αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, ο κόσμος μας θα είναι εντελώς διαφορετικός. Το ερώτημα δεν είναι ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για το χτύπημα με πυρηνικά όπλα, αλλά αν τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να εγγυηθούν για την ύπαρξη ακόμη και του δικού τους κράτους. Οι κινήσεις της Ρωσίας στη γη μας, οι επιθέσεις που κάνει σε πολεμικούς στόχους, είναι επίσης μια βαρβαρότητα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχω μια ερώτηση για τον κύριο Πρόεδρο αναφορικά με την κατάσταση στη Μαριούπολη. Πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πόσοι από αυτούς ανήκουν στην ελληνική διασπορά; Πόσοι Έλληνες σκοτώθηκαν;

VOLODYMYR ZELENSKYY: Δυστυχώς ο θάνατος δεν διαλέγει ποια διασπορά θα πληγεί, ποιοι άνθρωποι μένουν, πόσα άτομα σκοτώθηκαν και πόσα τραυματίστηκαν. Δυστυχώς θα λέγαμε χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες άτομα. Δεν ξέρουμε τον σωστό αριθμό. Οταν θα απελευθερώσουμε την Μαριούπολη και την περιοχή, θα δούμε και θα εκτιμήσουμε όλα τα στοιχεία. Το 80% της πόλης καταστράφηκε, όμως ποια κατάσταση επικρατεί ακριβώς σήμερα, ποιες περιοχές και συνοικίες οικισμοί έχουν εγκαταλείψει οι πολίτες της Μαριούπολης, μένει ακόμη να εκτιμηθεί. Σε κάποιες περιφέρειες, σε κάποια χωριά, κατοικούσαν πριν από τον πόλεμο χιλιάδες άτομα και σήμερα έχουν απομείνει δεκάδες μόνο. Όσον αφορά την κατάσταση στην Μαριούπολη, αυτή θα εκτιμηθεί αργότερα. Αν εκεί που υπήρχαν 600 άτομα δεν έχει μείνει κανένας, μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται ακριβώς σε μια μεγάλη πόλη μετά τους βομβαρδισμούς και μετά την εισβολή. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να είναι πολύ τρομερή, θα δούμε.
Δίπλα σας είναι ο Έλληνας Πρόξενος που έμεινε μέχρι τις τελευταίες ημέρες εκεί, μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν η μοναδική διπλωματική παρουσία στην πόλη. Ο Έλληνας πρόξενος παρέμεινε μέχρι την τελευταία μέρα που θα μπορούσε να μείνει. Από αυτό βλέπουμε πόσο θαρραλέοι είναι οι Έλληνες και όσοι κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν μείνει και ζουν εκεί τώρα δεν μπορούν πλέον να διαφύγουν δυστυχώς στην ελεύθερη περιοχή. Πάρα πολλοί έχουν φύγει επίσης για την Ελλάδα, όπως ξέρουμε…

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.