Τσουνάμι νέων προβλημάτων και βουτιά στην αγορά των Bitcoins.Η εταιρεία Genesis αναστέλλει τις αναλήψεις !!


 


 
Κλειδωμένα κεφάλαια 175 εκατ. στο FTX


Τα προβλήματα για την εταιρεία είχαν ξεκινήσει από την κατάρρευση του crypto hedge fund Three Arrows Capital, μια εξέλιξη που άφησε «τρύπα» 2,4 δισ. δολαρίων στα ταμεία της Genesis

Νέο τσουνάμι χτυπά την αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς η εταιρεία broker Genesis ανέστειλε τη χορήγηση νέων δανείων, έπειτα από μια σειρά «μη φυσιολογικών αιτημάτων για αναλήψεις» -όπως ανέφερε χαρκτηριστικά- στον απόηχο της πρόσφατης κατάρρευσης του 3ου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου crypto, του FTX.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Derar Islim παραδέχτηκε ότι τα αιτήματα ανάληψης υπερέβαιναν την τρέχουσα ρευστότητα στη Genesis Global Capital, τον δανειστικό βραχίονα. αλλά κατέστησε σαφές ότι οι επιχειρήσεις εμπορίας και θεματοφυλακής σποτ και παραγώγων της Genesis «παραμένουν πλήρως λειτουργικές».

Η Genesis διαβεβαίωσε επίσης τους πελάτες της ότι δεν έχει «μια συνεχή δανειακή σχέση με την FTX ή την Alameda».
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Genesis είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο γνωστούς broker κρυπτονομισμάτων, που προσφέρει υπηρεσίες συναλλαγών και θεματοφυλακής σε επαγγελματίες επενδυτές σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια είχε επίσης καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές κρυπτονομισμάτων, επιτρέποντας σε κεφάλαια ή άλλους διαμορφωτές αγοράς να δανείζονται δολάρια ή εικονικά νομίσματα για να αξιοποιήσουν τις συναλλαγές τους.
Την περασμένη εβδομάδα, η Genesis ανακοίνωσε πως είχε «άνοιγμα» περίπου 175 εκατ. δολαρίων σε επενδυτικούς λογαριασμούς της FTX.

Η πηγή του κακού


Τα προβλήματα για την εταιρεία είχαν ξεκινήσει από την κατάρρευση του crypto hedge fund Three Arrows Capital, μια εξέλιξη που άφησε «τρύπα» 2,4 δισ. δολαρίων στα ταμεία της Genesis.  
Ακολούθησαν ένα μπαράζ παραιτήσεων υψηλόβαθμων στελεχών, αλλά και μεγάλες περικοπές στο εργατικό δυναμικό. Μόλις τον Αύγουστο, μάλιστα η εταιρεία «έκοψε» κατά ακόμη 20% τις θέσεις εργασίας, ενώ αποφάσισε να δώσει τα «ηνία» στον Ίσλιμ, ο οποίος αντικατέστησε τον Μίκαελ Μόρο.  
Οι τιμές του Bitcoin πάντως υποχώρησαν ξανά σήμερα 16/11.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.