Σεισμός 6,6 στο Νεπάλ



Ισχυρός σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα το Νεπάλ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και καταστρέφοντας πολλά σπίτια στην περιοχή Ντότι, σύμφωνα με τις Αρχές.
Οι Αρχές έκαναν λόγο για άλλους πέντε σοβαρά τραυματίες μετά την κατάρρευση τουλάχιστον οκτώ σπιτιών.
Το σεισμολογικό κέντρο του Νεπάλ υπολόγισε ότι η ισχύς του σεισμού ήταν 6,6 βαθμοί. Το Εθνικό Κέντρο Σεισμολογίας της Ινδίας ανέφερε πως ήταν 6,3. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησαν πως το μέγεθος της δόνησης ήταν 5,6 βαθμοί.

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 02:00 (τοπική ώρα· στις 22:30 χθες Τρίτη ώρα Ελλάδας) εντοπίστηκε κοντά στη Ντιπάγιαλ, 340 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού. Έγινε αισθητός ως το Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της γειτονικής Ινδίας.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.