Επιπλέον κονδύλια 40 εκατομμυρίων ευρώ για να συνεχίσει η εκτέλεση των αγονων γραμμών ακτοπλοϊας!!


 


 Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, τις τελευταίες ημέρες έριξε βάρος στην εξασφάλιση από το υπουργείο Οικονομικών 40 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή  των οφειλομένων  μισθωμάτων από την εκτέλεση άγονων γραμμών. Το πέτυχε μέσω τροπολογίας που κατέθεσε και ψηφίστηκε στη Βουλή.   Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι η αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Για τις άγονες η τροπολογία προβλέπει την εκταμίευση 40 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που θα δώσει οικονομική ανάσα  σε πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες και κυρίως στον Όμιλο Attica στον οποίο οφείλονται τα περισσότερα χρήματα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξασφαλίζει κάθε χρόνο 130 εκατομμύρια ευρώ για την επιδότηση των δημόσιων γραμμών της ακτοπλοΐας από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Τα 40 εκατομμύρια θα προέλθουν από τον τακτικό προϋπολογισμό του 2022 και όχι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπως συνέβαινε έως τώρα, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος τα τιμολόγια  των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων που είχαν κατατεθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2022 να μπορούσαν να αποπληρωθούν.

Το  υπουργείο Ναυτιλίας έχει ήδη εξασφαλίσει άλλα 25 εκατομμύρια ευρώ για το 2022 από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ συνολικά 65 εκατομμύρια ευρώ θα αποδεσμευθούν  σύντομα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας,  τα οφειλόμενα προς την ακτοπλοΐα από τον Σεπτέμβριο του 2021 αγγίζoυν τα 80 εκατομμύρια ευρώ για εκτελούμενα δρομολόγια. Από αυτά τα χρήματα τα 48 εκατομμύρια τα δικαιούται ο Όμιλος Attica.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.