Συνελήφθη Γερμανός στην Αθήνα για απάτη – «πυραμίδα» 28 εκατ. ευρώ με 2.000 θύματα


Ένας Γερμανός, ο οποίος καταζητούνταν σε όλο τον κόσμο για απάτη τύπου «πυραμίδα» ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ με 2.000 θύματα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL.

Σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην Ιταλία για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας Πολωνός, ο οποίος είναι συνεργός του Γερμανού που εντοπίστηκε επί ελληνικού εδάφους.

Η σύλληψη του Γερμανού στην Αθήνα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πραγματοποιήθηκε την ώρα που προσπαθούσε να φύγει αεροπορικώς με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Γερμανός κρίθηκε προφυλακιστέος και βρίσκεται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Κορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα σε Ευρώπη και Ασία, με παράνομο οικονομικό όφελος το οποίο ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, προκειμένου εξετασθεί η υπόθεση έκδοσής του.

Σημειώνεται ότι, ο εκτελεστικός Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων της INTERPOL ευχαρίστησε όλες τις Διωκτικές Αρχές και τα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία INTERPOL των εμπλεκομένων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στην συγκεκριμένη, μείζονος σημασίας για τον Οργανισμό, υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.