Η ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΝΔ ΤΟ 2016;;;


 


  Σύμφωνα με την αντιπολίτευση ο παρακρατικός μηχανισμός είχε στηθεί σε πολύ μικρότερο μέγεθος ήδη από το 2016, προσφέροντας υπηρεσίες στον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης και τον έλεγχο του κράτους το 2019, ο μηχανισμός γιγαντώθηκε με την έλευση του Predator από την Κύπρο και με τις υποδομές της ΕΥΠ πλέον υπό τον Π. Κοντολέοντα να λειτουργούν επικουρικά, μέσα από την ίδρυση του ΚΕΤΥΑΚ.

Ο εντοπισμός του κακόβουλου λογισμικού Pegasusστην Ελλάδα ήδη από το 2016, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του CitizenLabτου Πανεπιστημίου του Τορόντο, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην προμετωπίδα της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας, σε μία προσπάθεια συμψηφισμού του σκανδάλου των υποκλοπών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης το Pegasusαποδίδεται στην τότε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με εμφανή στόχο την παρουσίαση των υποκλοπών με παράνομα λογισμικά ως μία διαχρονική «κανονικότητα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η απάντηση που επεφύλασσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε στην τελευταία του συνέντευξη στο Starκαι τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα. Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν είχε σχετική ενημέρωση, φροντίζοντας όμως να μην αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Εσείς είχατε στοιχεία για λειτουργία παράνομου λογισμικού στη χώρα μας όταν εσείς ήσασταν πρωθυπουργός; Σας το ρωτώ γιατί το Citizen Lab είπε ότι λειτουργούσε το Pegasus το 2018 . Εσείς έτυχε ποτέ να ενημερωθείτε γι` αυτό; Δεν έτυχε να ενημερωθώ, αλλά δεν αποκλείω την πιθανότητα να υπήρχε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Πάνω στην αποστροφή του αυτή βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η εδραία πλέον πεποίθηση της ηγεσίας της Κουμουνδούρου πως ο παρακρατικός μηχανισμός υποκλοπών, είτε με το Pegasusείτε με κάποιο άλλο λογισμικό, όχι μόνο λειτουργούσε ήδη από την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετά και τις αποκαλύψεις των τελευταίων δύο εβδομάδων, προκύπτει πως λειτουργούσε ήδη προς όφελος του κ. Μητσοτάκη.
Η γνωριμία Μητσοτάκη - Λαβράνου

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, ο παρακρατικός μηχανισμός είχε στηθεί σε πολύ μικρότερο μέγεθος ήδη από το 2016, προσφέροντας υπηρεσίες στον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης και τον έλεγχο του κράτους το 2019, ο μηχανισμός γιγαντώθηκε με την έλευση του Predator από την Κύπρο και με τις υποδομές της ΕΥΠ πλέον υπό τον Π. Κοντολέοντα να λειτουργούν επικουρικά, μέσα από την ίδρυση του ΚΕΤΥΑΚ.

Ο Γιάννης Λαβράνος, που συνδέεται με πολυετή φιλία και πλέον και κουμπαριά με τον αποπεμφθέντα για το σκάνδαλο των υποκλοπών Γρηγόρη Δημητριάδη και ένας εκ των τριών που το Μαξίμου κίνησε γη και ουρανό για να μην καταθέσει στην Εξεταστική της Βουλής, στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα στους ReportersUnitedκαι την Εφημερίδα των Συντακτών, παραδέχθηκε πως γνωρίζει τον κ. Μητσοτάκη από το 2016. Αυτή η παραδοχή σήμανε συναγερμό στην Κουμουνδούρου, καθώς φαίνεται πως αποτέλεσε ένα από τα τελευταία κομμάτια στη συμπλήρωση ενός κατασκοπευτικού παζλ που έλαβε χώρα μετά την ανάδειξη του κ. Μητσοτάκη σε Πρόεδρο της ΝΔ το Φεβρουάριο του 2016.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις εξάλλου για τη γνωριμία του νυν Πρωθυπουργού με τον εν λόγω επιχειρηματία έχουν πυροδοτήσει μία σειρά από σενάρια εμπλοκής του μηχανισμού αυτού στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Υυπενθυμίζεται ότι η κατάρρευση του συστήματος της Vodafoneπου είχε αναλάβει τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου του 2015, όταν και θεωρούνταν αδιαφιλονίκητο φαβορί ο κ. Μεϊμαράκης, είχε ως αποτέλεσμα η διαδικασία να πάρει παράταση και εν τέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης στις αρχές του 2016.

Οι σημερινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Όπως αποκαλύπτει η ΕφΣυν και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής η Ν.Δ. έπνεε τα μένεα κατά της εταιρείας η οποία είχε αναλάβει τη διεξαγωγή τους, ζητώντας μάλιστα ως αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη έγινε τον Δεκέμβριο του 2019 και τα περίεργα εδώ είναι δύο γεγονότα: 1. H Ν.Δ. δεν έφερε μάρτυρα στη διαδικασία και 2. οι ιθύνοντες της εταιρείας πέρασαν στην αντεπίθεση δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αν είχαν αφήσει την εφαρμογή να δουλέψει, θα δούλευε. Σταμάτησε λόγω των καθυστερήσεων της ΝΔ» και πως δέχονταν απειλές κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο με «υψηλόβαθμα στελέχη» του κόμματος. Τρία χρόνια μετά από τη δίκη όσο και αν ψάξει κανείς στο Διαδίκτυο δεν υπάρχει κάποιο δημοσίευμα με το αποτέλεσμά της. Η λογική λέει πως αν η Ν.Δ. είχε κερδίσει θα είχε κάνει σημαία τη νίκη της επειδή έστω και με αυτόν τον τρόπο δικαιώθηκε. Θα είχε ενδιαφέρον επίσης να γινόταν γνωστό αν επήλθε κάποιου είδους συμβιβασμός και ποιος ήταν αυτός.

Το θέμα είναι πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές από στελέχη της Ν.Δ. εκείνης της εποχής που μιλούν ξανά για «αλλοίωση αποτελέσματος» και για τη λειτουργία μηχανισμού που λειτούργησε προς όφελος του σημερινού προέδρου του κόμματος. Όπως λέει στην «Εφ.Συν.» άτομο της παράταξης που έζησε από κοντά εκείνη την περίοδο τα γεγονότα: «Τη δεύτερη Κυριακή το φιάσκο συνεχίστηκε. Υπήρχαν άνθρωποι στις εφορευτικές που δεν είχαν ξαναδεί μπροστά τους υπολογιστή και κλήθηκαν να διαχειριστούν τη διαδικασία». Και προσθέτει με νόημα: «Τότε, στις εσωκομματικές, Δημητριάδης δεν υπήρχε. Υπήρχαν ωστόσο άνθρωποι στο πλευρό του Μητσοτάκη που απασχολούν σήμερα την επικαιρότητα. Κι ας λένε ότι τον έχουν δει μια φορά όλη κι όλη στη ζωή τους».

Παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο παραμένει σενάριο, χωρίς να έχει αποδειχθεί κάτι, ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis.gr αναφέρουν πως δεν περνάει απαρατήρητο στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης, καθώς ξεθάβει εσωκομματικά πάθη του παρελθόντος.
Τα προεκλογικά δείγματα γραφής στον Μητσοτάκη

Η πρώτη χρήση των υπηρεσιών του παρακρατικού μηχανισμού φέρεται να έχει γίνει την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εντοπισμό στενού συγγενικού του προσώπου, με το οποίο οι σχέσεις τους είχαν διαταραχθεί.

Η πρώτη ωστόσο εμφατική επιβεβαίωση των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ο μηχανισμός του Γ. Λαβράνου στο σύστημα Μητσοτάκη φαίνεται πως ήρθε την περίοδο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το περιστατικό, το οποίο πέρασε στα «ψιλά» αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή στο "Βήμα" ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Είναι εντυπωσιακό πως οι σχέσεις αυτές φαίνεται να ενδυναμώθηκαν με επίκληση ότι ο Λαβράνος με τις τεχνικές δυνατότητες των συστημάτων που ήλεγχε «εντόπισε» με κινηματογραφικό όσο και παράδοξο τρόπο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 συγγενείς στελέχους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ακολούθως φέρεται να τους οδήγησε μέσω… αλλοδαπής συνοδοιπόρου τους στη σωτηρία».

Οι πληροφορίες που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτώναναφέρουν πως πρόκειται για το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος, που αποκαλύφθηκε από το ρεπορτάζ του Βήματος πως διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Γ. Λαβράνο και έχει επισκεφθεί τα γραφεία του στην οδό Άγγελου Σικελιανού πίσω από το Πεντάγωνο, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε σημερινή απάντησή του με αφορμή το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει πλήρως το περιστατικό στο Μάτι και την παραλίγο τραγωδία με την οικογένειά του, χαρακτηρίζοντας ωστόσο τη σύνδεση του τραγικού περιστατικού με κακόβουλο λογισμικό «κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία». Ωστόσο -όπως επισημαίνουν κύκλοι της αντιπολίτευσης-μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευσθεί από πλευράς του Υπουργού η τουλάχιστον μία επίσκεψή του στα γραφεία του Γ. Λαβράνου στην Άγγελου Σικελιανού, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών.
Ο Τσίπρας στο σκάφος της Παναγοπούλου

Ωστόσο τα δείγματα γραφής των δυνατοτήτων των υπηρεσιών αυτών δεν έμειναν μόνο για εσωτερική χρήση, αλλά επεκτάθηκαν και εντάχθηκαν και στην προεκλογική στρατηγική του κ. Μητσοτάκη το 2019.

Η ιστορία με τις τριήμερες διακοπές του Αλ. Τσίπρα τον Αύγουστο του 2018 με το σκάφος της τότε συνεργάτιδάς του Κατερίνας Παναγοπούλου είναι λίγο πολύ γνωστή. Εξίσου γνωστό είναι το πολιτικό κόστος που πλήρωσε ο πρώην Πρωθυπουργός από τον πρωτοφανή πόλεμο και την αντιπολιτευτική εκστρατεία που πυροδότησε προεκλογικά το εν λόγω τριήμερο.

Αυτό που δεν είναι ωστόσο γνωστό, είναι ότι σύμφωνα με τις έρευνες που έκαναν οι αρμόδιοι της Κουμουνδούρου και σύμφωνα και με πολύ μεταγενέστερη επιβεβαίωση προσώπου που συμμετείχε τότε στην «επιχείρηση», η εν λόγω αποκάλυψη της ΝΔ προήλθε μέσα από τη χρήση κατασκοπευτικού μηχανισμού σε βάρος του τότε Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την έρευνα των επιτελών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν φθάσει πλέον στην Κουμουνδούρου, κάποιος μηχανισμός που λειτουργούσε προς όφελος του Κυριάκου Μητσοτάκη και δύο προσώπων του στενού του κύκλου, είχε υποκλέψει από συνομιλίες συνεργατών του Αλ. Τσίπρα την πληροφορία για τις ολιγοήμερες διακοπές του. Πριν την αναχώρηση του τότε Πρωθυπουργού, στον απαραίτητο έλεγχο που γίνεται στο σκάφος σε αντίστοιχες περιπτώσεις από ειδική επίλεκτη ομάδα του Λιμενικού, κάποιοι φρόντισαν να τοποθετήσουν μηχανισμούς παρακολούθησης στο σκάφος, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσουν τον Αύγουστο του 2018 τόσο το στίγμα του όσο και τις επίμαχες φωτογραφίες που εν συνεχεία ανασύρθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.