Ροδόπη ... Συνεχίζεται η καταστροφική πυρκαγιά στο όρος Παπίκιο..Πάνω από 12 χιλιάδες στρέμματα καμμένα έως τώρα


 


Δεν έχει τέλος η καταστροφή στο Παπίκιο όρος στην ανατολική οροσειρά της Ροδόπης στη Θράκη με τους ντόπιους να μιλούν για πρωτοφανή οικολογική καταστροφή, ακόμη μια επί της σημερινής κυβέρνησης.

Η καταστροφική φωτιά μαίνεται για 14η ημέρα (!)στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως έχουν καεί τουλάχιστο 12.000 στρέμματα δάσους, μια φωτιά που κανείς δεν γνωρίζει πως ξεκίνησε αν και όλα δείχνουν προς παράνομους μετανάστες, οι όποιοι αλωνίζουν την περιοχή.

Οι παράνομοι μετανάστες περνώντας από τα αφύλακτα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μέσα από τα δάση ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγάλες πυρκαγιές οι οποίες κατακαίουν ελληνικές δασώδεις περιοχές επί μέρες, όπως είχε συμβεί και στην άλλη τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή την περίπτωση της πυρκαγιάς του δάσους της Δαδιάς.

Να σημειωθεί πως η φωτιά μαίνεται από  τις 22 Οκτωβρίου  ωστόσο, το όρος έχει αφεθεί στην «τύχη» του, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «πέσαμε στη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, με αποτέλεσμα για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα να έχει τελειώσει η σύμβασή τους.

Μόνο εκείνα θα μπορούσαν να μπουν σε τόσο δύσβατα σημεία. Τα αεροσκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν (στα ίδια σημεία). Με τα αεροσκάφη προσπαθούμε να περιορίσουμε την επέκταση της φωτιάς…»

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις προσπάθειες για τον «έλεγχο» της φωτιάς  στο Παπίκιο Όρος μετέχουν 200 πυροσβέστες, μέλη 10 πεζοπόρων τμημάτων, 29 υδροφόρα οχήματα και 50 εθελοντές. Από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415 και ένα ελικόπτερο BK της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.