Μέσα σε έναν χρόνο αύξηση 11,8% στα δομικά υλικά κατοικιών


 




Σημαντική ετήσια αύξηση σε διψήφιο ποσοστό εμφάνισε ο δείκτης τιμών υλικών νέων κτιρίων κατοικιών των Οκτώβριο, αν και σε μηνιαία βάση κινήθηκε πιο αργά από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑ, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Οκτώβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021 παρουσίασε αύξηση 11,8%, έναντι αύξησης 6,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2021 με το 2020.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Οκτώβριο 2022, σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 0,5%, έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2021.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2021 – Οκτωβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2020 – Οκτωβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 10,3%, έναντι αύξησης 2,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Το μεγαλύτερο μέρος των πιέσεων στις τιμές ήρθε όπως αναμένονταν από την ενέργεια, με το πετρέλαιο κίνησης (Diesel) να είναι 35,2% ακριβότερο από ό,τι την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν.

Η τιμή των τούβλων σημείωσε επίσης ετήσιο άλμα 28,23%, ενώ παρκέτα, σίδηρος οπλισμού και γκαραζόπορτες, ήταν όλα αυξημένα άνω του 15%.

Σε μηνιαία βάση οι μεταβολές ήταν πιο ήπιες με την τιμή του Diesel να είναι πάντως αυξημένη κατά 10,7% ωστόσο από εκεί και πέρα η δεύτερη μεγαλύτερη μεταβολή ήταν στα πλακίδια με αύξηση 1,3%. Την ίδια ώρα μάλιστα, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 2,9%.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.