106 μετασεισμοί μετά τα 5,9 Ρίχτερ και 50 οι τραυματίες στην Τουρκία!!


 


Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές στην Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Τουρκίας μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στις 4:08 τα ξημερώματα, έχουν καταγραφεί συνολικά 106 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Κατά την ίδια πηγή ο τελευταίος απολογισμός από τον σεισμό κάνει λόγο για 50 τραυματίες με τους περισσότερους να έχουν καταγραφεί στην περιοχή Ντουτζέ όπου ήταν και το επίκεντρο της δόνησης.

Τραυματίες υπάρχουν και στις πόλεις Ζονγκουλντάκ, Προύσα, Κωνσταντινούπολη, Σακάρια και Μπολού.

Την περιοχή που χτύπησε ο σεισμός επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος ανακοίνωσε ότι «έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια αλλά δεν έχουμε καμία ενημέρωση για σοβαρά κατεστραμμένα κτήρια».

Ο ίδιος ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να μην επιστρέψουν στις κατοικίες τους διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει γενικευμένη διακοπή ρεύματος αλλά μόνο ελεγχόμενες για προληπτικούς λόγους.

Κοντά στους σεισμόπληκτους έχουν αποσταλεί και ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης, συνολικά 20 άτομα με πέντε οχήματα, προκειμένου να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν το σοκ από τον ισχυρό σεισμό.



(Αρχικό κείμενο) Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές, τον τραυματισμό 22 ανθρώπων είχε σαν αποτέλεσμα ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τη βορειοδυτική Τουρκία.

«Έχουμε 22 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός σε κρίσιμη κατάσταση», ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στις 04:08 τοπική ώρα (03:08 ώρα Ελλάδας) ήταν σχεδόν επιφανειακός. Το εστιακό βάθος ήταν περίπου 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο βρισκόταν κάπου 170 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, της μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Σύμφωνα με την τουρκική Πολιτική Προστασία (AFAD), η δόνηση ήταν έντασης 5,9 βαθμών Ρίχτερ. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμών, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) υπολόγισε ότι είχε μέγεθος έξι βαθμών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στην επαρχία Ντουτζέ της Μαύρης Θάλασσας και ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, σύμφωνα με την AFAD. Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη και στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.