Κοτζιάς: «Να ρίξουμε τουρκικό UAV που πετά πάνω από ελληνικό έδαφος»



Κοτζιάς: «Να ρίξουμε τουρκικό UAV που πετά πάνω από ελληνικό έδαφος»


Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»  πρότεινε «να ρίξουμε ένα drone που υπερίπταται ελληνικού εδάφους, αφού πρώτα θα έχουμε ενημερώσει τους συμμάχους μας».

Ο κ.Κοτζιάς αποκάλυψε ότι
έχει στείλει μήνυμα μέσω «έμπιστου προσώπου» στον Κ. Μητσοτάκη για διάφορα ελληνοτουρκικά θέματα. Όπως είπε «δεν ξέρω αν το μήνυμα μεταφέρθηκε».

Εξέφρασε την ανησυχία του για τετελεσμένα που κερδίζει η Τουρκία.«Ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται πιο πολύ για deals και μπίζνες, παρά για τα εθνικά συμφέροντα», επισήμανε.

Καταλόγισε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση υποχωρητικότητα. «Στην πρώτη συνάντηση με τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου στην Κωνσταντινούπολη, όταν μού είπαν ότι θα κάνουν έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο τους είπα ότι δε θα φτάσουν ποτέ γιατί θα τους βυθίσουμε. 

Ο Ερντογάν με δοκίμασε άλλες 2-3 φορές και κατάλαβε ότι αυτά που λέγαμε, τα εννοούσαμε», υπογράμμισε .

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Νίκος Κοτζιάς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί το Διεθνές Δίκαιο «αμυντικά» και όχι για να «χτίσει» δικαιώματα. 
«Οι Τούρκοι εδώ και δύο χρόνια έχουν περάσει νόμο που επεκτείνουν την έρευνα και διάσωση ως τον 25ο μεσημβρινό, στη μέση του Αιγαίου.

 Η κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει», υπογράμμισε, ενώ περιέγραψε ένα άγνωστο περιστατικό για να εξηγήσει πώς η Ελλάδα μπορεί να «κατοχυρώσει» δικαιώματα. Αποκάλυψε, συγκεκριμένα, πως όταν πρόσφυγες βρέθηκαν στα Ίμια, είχε σπεύσει και το ελληνικό Λιμενικό και η τουρκική ακτοφυλακή και, μάλιστα, μία προσφυγική οικογένεια είχε χωριστεί.

 «Απαίτησα να επανενωθεί υπέρ των ελληνικών δικαιωμάτων στα Ίμια η οικογένεια και πράγματι, η γυναίκα που είχε διασωθεί από Τούρκους επανενώθηκε με τον άντρα της που είχε διασωθεί από το δικό μας Λιμενικό», αποκάλυψε ο Νίκος Κοτζιάς.
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.