Η αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz θα αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά


Η Mercedes-Benz δήλωσε σήμερα πως θα αποσυρθεί από τη ρωσική αγορά και θα πουλήσει τις μετοχές που έχει σε θυγατρικές της βιομηχανικές και οικονομικές υπηρεσίες σε έναν ντόπιο επενδυτή.

Η ιαπωνική Nissan υπέστη αυτόν τον μήνα ζημιές 687 εκατ. δολαρίων παραδίδοντας την επιχείρησή της στη Ρωσία σε μια κρατική οντότητα έναντι ενός ευρώ, κάτι που είχε κάνει νωρίτερα η Renault, η οποία πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιό της στη ρωσική Avtovaz με αντίτιμο ένα ρούβλι.

Η Mercedes-Benz Russia δήλωσε πως οι μετοχές στις τοπικές θυγατρικές της θα πουληθούν στην αλυσίδα εμπορίας αυτοκινήτων Avtodom.

Ο οικονομικός διευθυντής της Mercedes Χάραλντ Βίλχελμ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, δήλωσε πως η συναλλαγή δεν αναμένεται να προκαλέσει οποιεσδήποτε περαιτέρω σημαντικές συνέπειες όσον αφορά την αποδοτικότητα και την οικονομική θέση του ομίλου πέρα από εκείνες που καταγράφηκαν τα προηγούμενα τρίμηνα.

"Η τελική ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στην έγκριση της αρχής και στην εφαρμογή συμβατικά συμφωνημένων όρων", πρόσθεσε.

Τόσο η Nissan όσο και η Renault περιέλαβαν όρους εξαετούς συμφωνίας επαναγοράς, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη μια πηγή που δήλωσε πως η συμφωνία της Mercedes μπορεί να περιλάβει μια παρόμοια ρήτρα.

Εκπρόσωπος της Mercedes δήλωσε πως το μερίδιο 15% της εταιρίας στη ρωσική βιομηχανία κατασκευής φορτηγών Kamaz δεν θα επηρεαστεί από τη συναλλαγή και θα μεταφερθεί στην Daimler Truck όπως έχει προβλεφθεί.

Η Avtodom δήλωσε ότι θα επιλέξει έναν τεχνολογικό εταίρο προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο βιομηχανικό πάρκο Esipovo βορειοδυτικά της Μόσχας, όπου η Mercedes-Benz έχει μια μονάδα παραγωγής.

"Οι κύριες προτεραιότητες στη συμφωνία των όρων της συναλλαγής ήταν να μεγιστοποιηθεί η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς πελάτες από τη Ρωσία τόσο σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες μετά την πώληση και τις οικονομικές υπηρεσίες όσο και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα ρωσικά τμήματα της εταιρίας", δήλωσε η Ναταλία Κορόλεβα, διευθύνουσα σύμβουλος της Mercedes-Benz Rus.

Η Mercedes ανέστειλε τη βομηχανική παραγωγή της στη Ρωσία στις αρχές Μαρτίου.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (Association of European Businesses -- AEB) δήλωσε πως 9.558 οχήματα Mercedes πουλήθηκαν στη Ρωσία από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας πτώση 72,8% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

πηγή: ΑΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.