Hurriyet: Τουρκικά drone θα τοποθετούν συσκευές σόναρ για να εντοπίζουν τα ελληνικά υποβρύχια



Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, αναφέρει σε πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα,ότι τα τουρκικά drones «θα ακούν» τα πάντα στο Αιγαίο και θα εντοπίζουν τα ελληνικά υποβρύχια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποβρύχια μικρόφωνα «θα παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών υποβρυχίων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Θα τοποθετούν ειδικές συσκευές σόναρ, κάτι που μέχρι σήμερα έκαναν τα περιπολικά αεροσκάφη».

Φυσικά, ο σχεδιασμός των τούρκων έχει υποβοηθηθεί από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης να μην καταρρίπτει ούτε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, από αυτά που καθημερινά παραβιάζουν τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο και πετούν συνεχώς και αδιαλείπτως πάνω από ελληνικό έδαφος.

Όπως η ίδια η Άγκυρα ανοιχτά παραδέχεται, θα χρησιμοποιήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της για να στήσει ένα πλέγμα επιτήρησης του Αιγαίου από το οποίο δεν θα μπορούν να ξεφεύγουν ούτε τα ελληνικά υποβρύχια.

Και η Αθήνα τι κάνει γι’ αυτό; Είναι απλός παρατηρητής και δεν τολμάει να ρίξει ούτε μία σφαίρα.

Εν τω μεταξύ, οι «πολεμικές» ιαχές του Χουλουσί Ακάρ για την έξοδο της Ελλάδας από τις συνθήκες άνοιξαν την όρεξη των Τούρκων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τράβηξε κι άλλο το σκοινί λέγοντας:

«Εϊ Ελλάδα, εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες! Μην παραπλανηθείς. Αυτά τα όπλα δεν σου χρησιμεύουν. Ό,τι και να κάνεις αυτά τα όπλα είναι πολλά για την άμυνα, πολύ λίγα για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα.

Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εντολοδόχο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία το 1919-1920-1921 και έπεσαν στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε ‘μην ξεχάσετε το κολύμπι… Nα ξέρετε να κολυμπάτε!’».
Οι παραπάνω δηλώσεις άνοιξαν στο CNN Turk συζήτηση ότι «τα νησιά είναι της Τουρκίας. Τώρα συζητάμε σε ποιον ανήκουν τα νησιά αυτά».
«Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μάς είπε πως αυτά τα νησιά δεν μπορείτε να στρατιωτικοποιείτε. Σε περίπτωση που συνεχίσετε, τότε θεωρείται πως έχετε βγει απο τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων» σχολίασε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Aksam, Μελίκ Γιγιτέλ.

«Tότε ξεκινάμε τη συζήτηση για το καθεστώς των νησιών» είπε ο δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου.

«Nαι, δηλαδή πλέον αυτά τα νησιά δεν είναι δικά σας, ας κάνουμε νέα συμφωνία» συνέχισε ο Γιγιτέλ.

«Μήπως η έξοδος από τη Λωζάνη σημαίνει πως αυτά τα νησιά είναι δικά μας;» ρώτησε ο Τζεβίζογλου.
«Nαι, εδώ μιλάμε για μια νέα συνθήκη. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, όπως ένα συμβόλαιο ενοικίασης. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι όροι, τότε μπορεί να καταργηθεί! Έτσι και η Συνθήκη! Ο Χουλουσί Ακάρ το λέει ξεκάθαρα, αυτά τα νησιά στο παρελθόν και στο μέλλον όπως και τώρα μπορούν να είναι μόνο αποστρατιωτικοποιημένα» απάντησε ο Γιγιτέλ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.