Κομισιόν - Ινστιτούτο Goethe: Ανοίγουν στη Λευκωσια νέο γραφείο για τις υποτροφίες σε Τ/κ φοιτητές





 

Νέο γραφείο για το πρόγραμμα υποτροφιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τουρκοκυπριακή κοινότητα εγκαινίασαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ινστιτούτο Goethe, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Όπως αναφέρεται, το γραφείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της βοήθειας που παρέχει η ΕΕ στους Τουρκοκυπρίους για να έρθουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κτίριο θα είναι ανοικτό στο κοινό και συνιστά σαφή απόδειξη της επένδυσης της ΕΕ στο μέλλον των Τουρκοκυπρίων, σημειώνεται.

«Τα εγκαίνια αυτά εκπληρώνουν τον στόχο μας να έρθει η τουρκοκυπριακή κοινότητα πιο κοντά στην ΕΕ», ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Μάριο Νάβα.

«Το κτίριο αυτό αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για την πρόσβαση, την ένταξη και την αίσθηση του ανήκειν, η οποία θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες εκπαίδευσης και κατάρτισης της κοινότητας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Τουρκοκύπριοι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και επωφελούνται από το πρόγραμμα όταν αποφασίζουν τι θα σπουδάσουν και πού, σε άλλες χώρες της ΕΕ», πρόσθεσε.

Από το 2007 οπότε και δημιουργήθηκε, το πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα έχει προσφέρει σε πάνω από 2.000 Τουρκοκύπριους τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να καταρτιστούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Το εμβληματικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί μέρος των προσπαθειών της ΕΕ για τη διευκόλυνση της επανένωσης της Κύπρου", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Επιτροπή και το Ινστιτούτο Goethe συνήψαν συμφωνία συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ τον Απρίλιο του 2022, ενώ με τα εγκαίνια του γραφείου, το Ινστιτούτο Goethe θα ξεκινήσει την προετοιμασία και εν συνεχεία θα δημοσιεύσει την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.