Στην Ανατολική Θράκη ο Ρωσοτουρκικός κόμβος της Gazprom

Στην Ανατολική Θράκη ο Ρωσοτουρκικός κόμβος της Gazprom

 

 Στην Ανατολική Θράκη ο Ρωσοτουρκικός κόμβος της Gazprom


Τουρκία και Ρωσία θα συνεργαστούν για την κατασκευή ενός κόμβου φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης. Την εν λόγω εξέλιξη ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από το Καζακστάν, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έπειτα από την πρόταση του Πούτιν για τη δημιουργία ενός νέου ενεργειακού κόμβου στην Τουρκία, ο Ερντογάν ανέφερε ότι μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο «δώσαμε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας και στον αρμόδιο φορέα της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν. Για ένα τέτοιο κέντρο διανομής, φυσικά, η (Ανατολική) Θράκη θεωρείται ο σημαντικότερος τόπος για αυτήν την επιχείρηση».

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Βλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν θα μας προκαλούν κανέναν φόβο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Αφήστε τον να σκεφτεί (τον Κυριάκο Μητσοτάκη)».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει όριο στην υπομονή, ο Ερντογάν απάντησε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα των F-16: «Αυτά τα πρόσφατα βήματα ή οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά όσον αφορά στα F-16, δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Φυσικά όλα αυτά τα βήματα τα ακολουθεί ταυτόχρονα και η Ρωσία, δηλαδή βλέπει τι συμβαίνει και πώς».


 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.