Οι υποκλοπές ΔΕΝ τελείωσαν! Παρέμβαση Europol ζητούν οι Ευρωπαίοι!


Μπορεί η κυβέρνηση με τη βοήθεια και των δημοσκόπων να προσπαθούν να μας πείσουν ότι «το θέμα των υποκλοπών τελείωσε» και ότι «κανένας μας δεν ασχολείται», ωστόσο οι Ευρωπαίοι έχουν άλλη άποψη και φέρνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλο και δυσκολότερη θέση.

Στις 28 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή PEGA ζήτησε μέσω επιστολής την παρέμβαση της Europol προκειμένου να διερευνήσει τις παράνομες παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλων λογισμικών και τις ενδεχόμενες ποινικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή PEGA ζητά τη συνδρομή της για τα παράνομα λογισμικά σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ελλάδα, Ισπανία.

Η επιτροπή εκφράζει αμφιβολίες για την ικανότητα αλλά και για τη θέληση των εθνικών αρχών να ερευνήσουν τις υποθέσεις παράνομων παρακολουθήσεων που έχουν προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στα πολιτικά συστήματα των χωρών.

Αναλυτικά η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής PEGA, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Από τον Ιούνιο του 2021 υπάρχει μια σειρά αποκαλύψεων για την παράνομη χρήση λογισμικών παρακολούθησης κατά πολιτών. Οι στόχοι περιλαμβάνουν δημοσιογράφους, πολιτικούς, ΜΚΟ και δημόσιους λειτουργούς σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ισπανία η Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία για ποινικές ενέργειες. Πράγματι δικαστικές έρευνες λαμβάνουν χώρα σε πολλά κράτη μέλη, καθώς και μια ποινική διερεύνηση από το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης.

Υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την ικανότητα και τη θέληση, των εθνικών αρχών να διερευνήσουν σύντομα και σε βάθος. Κάθε μέρα που περνάει, αυξάνεται ο κίνδυνος να εξαφανιστούν ή να καταστραφούν στοιχεία.

Αν και μια τέτοια πρόταση δεν είναι δεσμευτική, και τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να την απορρίψουν, η Europol θα πρέπει να κάνει ό,τι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, για το συμφέρον των πολιτών της ΕΕ και τη δημόσια ασφάλεια.

Η επιτροπή PEGA, ζητά από τη Europol να εκδόσει πρόταση για έρευνα στα κράτη μέλη που αφορά το ζήτημα».

Στο πλαίσιο των ερευνών για τις παράνομες παρακολουθήσεις, όπως έχει γίνει γνωστό, η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, PEGA θα πραγματοποιήσει διερευνητική επίσκεψη στην Ελλάδα στις 2-4 Νοεμβρίου και στην Κύπρο την 1η Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Σεπτεμβρίου, η εν λόγω επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ανοιχτή ακρόαση με τη συμμετοχή των Ελλήνων δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, που είχαν πέσει θύματα παρακολούθησης, καθώς και της δημοσιογράφου Ελίζας Τριανταφύλλου η οποία διερευνά την υπόθεση.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.