Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκινά έρευνα για την αγορά εμβολίων κατά του Covid από την Ε.Ε.


Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) επιβεβαιώνει, σε ανακοίνωσή της, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την απόκτηση εμβολίων Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως εξηγεί η αρχή η ανακοίνωση γίνεται μετά το εξαιρετικά υψηλό δημόσιο ενδιαφέρον.
Δεν θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο, ξεκαθαρίζει.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο δημοσίευσε έκθεση κατηγορώντας την Επιτροπή ότι αρνείται να αποκαλύψει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τον προσωπικό ρόλο της προέδρου της Επιτροπής Ursula von der Leyen στις συνομιλίες.
Η εποπτική αρχή διαπίστωσε ότι η επικεφαλής της ΕΕ δεν ακολούθησε το εγχειρίδιο κανόνων για να καταλήξει σε μια προκαταρκτική συμφωνία με την πολυεθνική των ΗΠΑ, ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή σύμβασης για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Μάιο του 2021.

Αποκάλυψη 10 ευρωβουλευτών για τα εμβόλια του Covid 19

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τον Mislav Kolakusic, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα εμβόλια για τον COVID είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία του κόσμου.
«Η αγορά 4,5 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου για τον Covid-19 για 450 εκατομμύρια κατοίκους της ΕΕ είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της ανθρωπότητας», υπογράμμισε.
Αυτό είναι 10 δόσεις για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένων των νεογέννητων – για μια ένεση που κανείς δεν γνωρίζει τα συστατικά της.
Επίσης πρόσφατα, 10 ευρωβουλευτές ρώτησαν την Ursula von der Leyen, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – γνωστή και ως «Κ. 4,5 δισεκατομμύρια δόσεις» – εάν θα δοθούν στην δημοσιότητα όλες οι συμβάσεις με την Pfizer.
Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Covid-19 για να απαντήσει σε ερωτήσεις.
Στη θέση του, εμφανίστηκε η Janine Small, Πρόεδρος των International Developed Markets.
Ο ευρωβουλευτής Rob Roos τη ρώτησε εάν η Pfizer είχε δοκιμάσει εάν το εμβόλιο της μπορεί να σταματήσει την μετάδοση του ιού πριν το προϊόν εισέλθει στην αγορά.
Η απάντηση της εκπροσώπου της Pfizer ήταν «όχι».
Το σύνθημα «εμβολιαστείτε για τους άλλους» ήταν ένα διαρκές ψέμα…

www.bankingnews.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.