Απούσα η Ελλάδα ξανά από την διεθνή συνδιάσκεψη για την κατάσταση στην Λιβύη!




 

Η Ελλάδα θα απουσιάζει από την επικείμενη διεθνή συνάντηση για τη Λιβύη, η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί στο Λονδίνο με τη συμμετοχή τριών χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τη Γερμανία, την Ιταλία καθώς και την Τουρκία με την Αίγυπτο.

Απούσα η Ελλάδα από συνάντηση Δυτικών με Τουρκία και Αίγυπτο για τη Λιβύη

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των δυτικών δυνάμεων καθώς και της Αιγύπτου και της Τουρκίας θα συγκαλέσουν μια «τεχνική» συνάντηση στο Λονδίνο για να συζητήσουν την κρίση στη Λιβύη, από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova.

Επικαλούμενο ανώνυμες λιβυκές πηγές, το Nova μετέδωσε ότι στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι ειδικοί απεσταλμένοι τριών δυτικών χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα βέτο, δηλαδή της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, γράφει το libyaupdate.com.

Προοσθέτει ότι άλλα δύο ευρωπαϊκά κράτη που εμπλέκονται περισσότερο στην υπόθεση της Λιβύης, η Ιταλία και η Γερμανία, θα είναι παρόντα μαζί με την Τουρκία και την Αίγυπτο, την ώρα που το μόνο όνομα που επιβεβαίωσε το Nova για τη συμμετοχή του σ’ αυτή τη συνάντηση είναι του ειδικού απεσταλμένου της Ιταλίας στη Λιβύη, Νίκολα Ορλάντο.

Οπως είχε μεταδώσει το ίδιο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο στις αρχές του καλοκαιριού, η Ιταλία εργάζεται για εξεύρεση λύσης στην κρίση της Λιβύης μέσω μιας διεθνούς συμφωνίας και προσέθετε ότι Τουρκία και Αίγυπτος έχουν πραγματοποιήσει μελέτη που περιλαμβάνει τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ιταλία.

«Η σταθεροποίηση της Λιβύης αποτελεί θέμα εθνικού συμφέροντος για την Ιταλία. Προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση για να συμφιλιώσουμε την Αίγυπτο και την Τουρκία», είχε δηλώσει μια πηγή, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο.

Η τουρκική Star, μάλιστα, έγραφε τότε ότι «Από την άλλη πλευρά, ήταν αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα, η οποία αντιτίθεται στη συμφωνία (σ.σ. εννοεί της Τουρκίας) θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη, δεν συμπεριλήφθηκε στο εν λόγω σχέδιο», τιτλοφορώντας το άρθρο της με τον εξής τίτλο: «Σχέδιο «Λιβύη» από τρεις χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία! Κρύο ντους στην Αθήνα».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.