Η Γεωπολιτική Διάσταση της Ελληνοτουρκικής ΣύγκρουσηςΣε μια περίοδο Γεωπολιτικής ρευστότητας και επαναπροσδιορισμών με τις Γεωστρατηγικές  επιδιώξεις μεγάλων και μικρότερων παικτών ισχύος, όπου η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε κομβικό  σημείο εξελίξεων, τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις .

-Γιατί η Τουρκία οξύνει το συγκρουσιακό κλίμα που έχει επιλέξει στρατηγικά να κινηθεί έναντι της Ελλάδας ;

-Ο ρόλος «κλειδί» των διαύλων του  Αιγαίου από τον Εύξεινο Πόντο έως το Σουέζ και το Γιβραλτάρ. Η  θέση της Κύπρου στην εξίσωση και που οδηγούμαστε ;

-Πως οι ευρύτερες εξελίξεις, ενεργειακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολεμικές ,  σε Ουκρανία, Ευρώπη , Ειρηνικό , Κεντρική Ασία , Μέση Ανατολή και Λιβύη, επηρεάζουν τα γεγονότα σε Ανατολική Μεσόγειο αλλά και  τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ;


Στο στούντιο των «Αντιθέσεων»


Ο Πρέσβης ε.τ.  με μάχιμη θητεία σε νευραλγικές πρωτεύουσες και διπλωματικές αποστολές Γιώργος Αϋφαντής


Στην εκπομπή παρεμβαίνουν και καταθέτουν την οπτική τους οι :


-         Μιχάλης  Ιγνατίου

Δημοσιογράφος και Συγγραφέας, επί χρόνια ανταποκριτής Ελληνικών και Κυπριακών ΜΜΕ στην Ουάσιγκτον

 

-         Κωνσταντίνος Γκίνης

 
Στρατηγός (ε.α.) και Επίτιµος Αρχηγός ΓΕΣ


-         Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος


Πρέσβης ε.τ άλλοτε Γενικός Διευθυντής Υπηρεσιών ΥΠΕΞ
 

Και ο Λάζαρος Καμπουρίδης


Αντιστράτηγος ε.α. – πρώην ΑΚΑΜ  της πρεσβείας μας  στην Άγκυρα,  σε δύο κρίσιμες περιόδους των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων .Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.