Μεγάλες διαδηλώσεις στη Γερμανία για τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση







Διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Ανόβερο, τη Στουτγάρδη, τη Δρέσδη και τη Φρανκφούρτη

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων γερμανικών πόλεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πληθωρισμό και τις αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια.
Διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Ανόβερο, τη Στουτγάρδη, τη Δρέσδη και τη Φρανκφούρτη, κρατώντας πινακίδες με συνθήματα ζητώντας τη μείωση του πληθωρισμού ενέργειας και περισσότερες επιδοτήσεις τιμών ενέργειας για τους φτωχότερους, όπως αναφέρει το Reuters.
Συμμετείχαν περίπου 24.000 άτομα, σύμφωνα με την Greenpeace, έναν από τους διοργανωτές.
Η αστυνομία ανέφερε ότι περίπου 1.800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο.
Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή (21/10/2022) το πακέτο διάσωσης της κυβέρνησης ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο στοχεύει στην προστασία των εταιρειών και των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας.
Το πακέτο περιλαμβάνει εφάπαξ πληρωμή για την κάλυψη ενός μηνιαίου λογαριασμού φυσικού αερίου για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μηχανισμό περιορισμού των τιμών από τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.