Βέρα Γιούροβα για υποκλοπές: «Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι παρανόμησαν» – Τι είπε για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Αρκετά αυστηρό ήταν το μήνυμα που επιφύλασσε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η Ευρωπαία Επίτροπος Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας Βέρα Γιούροβα  με συνέντευξή της στο Inside Story, στο φόντο της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με βασικό αντικείμενο της συζήτησης το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών, την ελευθεροτυπία και την συνολική κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

«Θέλω να μάθω τι συνέβη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η ίδια και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να τιμωρηθούν όσοι έκαναν κάτι παράνομο» αλλά και ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ζήτησε εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ποιο λόγο πέρασε την κυβερνητική τροπολογία που δεν επέτρεπε την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με παρακολούθηση που έχουν υποστεί.

Ειδικότερα, ερωτηθείσα για τις παράνομες παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών στην Ελλάδα, απάντησε:

«Θέλω να μάθω τι συνέβη. Άκουα και από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι επίσης περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας και είναι έτοιμοι να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Για μένα υπάρχουν δύο μέτρα. Το ένα είναι να γίνουν περισσότερα σε νομοθετικό επίπεδο ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον και δεύτερον να τιμωρηθούν όσοι έκαναν κάτι παράνομο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο δημιουργικό για το ποια θα έπρεπε  ένα είναι η αντίδραση. Αλλά θα παρακολουθώ τις εξελίξεις».

«Ο πολίτης που παρακολουθείται δεν θα έπρεπε να γνωρίζει τον λόγο;» ρώτησε η δημοσιογράφος Κατερίνα Λομβαρδέα.

«Αυτό θα έπρεπε να το εγγυάται η νομοθεσία» απάντησε η Βέρα Γιούροβα.

«Είχαμε έναν τέτοιο νόμο, παρόλα αυτά η σημερινή κυβέρνηση τον άλλαξε, καταργώντας το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να μαθαίνουν αν έχουν παρακολουθηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας» σημείωσε από πλευράς της η έτερη δημοσιογράφοςΕλίζα Τριανταφύλλου.

«Το γνωρίζω αυτό. Ρώτησα. Ρώτησα επίσης και τον λόγο για τον οποίο ο νόμος αυτός καταργήθηκε και έλαβα την έντονη διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό ότι θα σκεφτεί σοβαρά να επεκτείνει ξανά τα δικαιώματα των πολιτών» τόνισε η Βέρα Γιούροβα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.