Ξένη ΜΚΟ με έδρα την Δανία που δραστηριοποιείται έντονα στα νησιά του Αιγαίου προωθεί τις τουρκικές θέσεις για το μεταναστευτικό..




ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ



Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει, τις τελευταίες ώρες, ξένη ΜΚΟ η οποία φέρεται να προωθεί τις τουρκικές θέσεις για το μεταναστευτικό. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η ΜΚΟ υιοθετεί την προπαγάνδα της Τουρκίας ενάντια στη χώρα μας, αφού δημοσίευσε τη φωτογραφία των τουρκικών drones σχετικά με τα τεθωρακισμένα σε Λέσβο και Σάμο, αναφέροντας, μάλιστα, ότι πρόκειται για παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η ΜΚΟ σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Twitter φαίνεται να υιοθετεί απόλυτα την τουρκική ρητορική και την προπαγάνδα της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας. Στην εν λόγω επίμαχη ανάρτηση, η ΜΚΟ δημοσιεύει τη φωτογραφία από τα τουρκικά drones σε σχέση με τη Λέσβο και τη Σάμο με όλη την προπαγάνδα για τα τεθωρακισμένα στα νησιά. Ο οργανισμός ανέβασε τη φωτογραφία με το σχόλιο ότι, βλέποντάς την, μπορεί και να μιλάμε για παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Υπάλληλος της Frontex έως το 2015 ο Δανός πίσω από τη ΜΚΟ

Πρόκειται για μία από τις ΜΚΟ που είναι πάρα πολύ δραστήρια στα νησιά του Αιγαίου και πολλές φορές λειτουργεί και ως «δορυφόρος» δίνοντας στίγματα, φωτογραφίες με τους παράτυπους μετανάστες. Η ΜΚΟ δεν έχει έδρα την Ελλάδα, αλλά τη Δανία. Μάλιστα, ο Δανός πίσω από τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, μέχρι το 2015, ήταν υπάλληλος της Frontex και είχε υπηρετήσει και στη χώρα μας.

Σχετικά με την υπόθεση, το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής έχει ενημερώσει την αστυνομία. Έπεται η ενημέρωση της Europol ώστε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες έρευνες.

Ανασύρθηκαν ακόμα έξι σοροί στο Διακόφτι Κυθήρων

 Στο μεταξύ, έξι σοροί μεταναστών εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων το Σάββατο.

Πρόκειται για τους άτυχους μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης 06/10 συγκρούστηκε στα βράχια στη συγκεκριμένη περιοχή ημιβυθίστηκε και στη συνέχεια καταστράφηκε ολοσχερώς. Από το ναυάγιο είχαν διασωθεί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και εθελοντών 80 άτομα,18 ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες.

Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς από την ημέρα του συμβάντος δυνάμεις του λιμενικού σώματος με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενιού και κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων ήταν αδύνατη καθώς στο σημείο έπνεαν άνεμοι έως 10 μποφόρ. Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο κατά δήλωση των μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται ακόμα 9 άτομα μετανάστες. Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
H επιχείρηση ανάσυρσης σορών από τα Κύθηρα

Οι δυνατοί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ δεν επέτρεψαν στο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης – στο οποίο βρίσκονται βατραχάνθρωποι του Λιμενικού – να προσεγγίσει στη βραχώδη ακτή καθώς κάτι τέτοιο κρίθηκε επικίνδυνο σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1.

Από το πρωί βρίσκονται στο νησί συγγενείς αγνοουμένων που έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Ευρώπης μόλις ενημερώθηκαν για το ναυάγιο. Ενδεχομένως αργότερα όταν πέσουν οι άνεμοι το πλοίο να καταφέρει να προσεγγίσει τη χαράδρα, να αποβιβαστούν με βοήθεια φουσκωτού οι βατραχάνθωποι και να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκονται τα άψυχα σώματα των μεταναστών. Υπάρχουν επτά πτώματα ενώ αγνοούνται τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι.
Σύγχυση με τον αριθμό των επιβαινόντων στο ναυάγιο της Λέσβου

Όσον αφορά στη Λέσβο, σύγχυση έχει προκληθεί για τον αριθμό των επιβαινόντων πάνω στην πλαστική βάρκα, η οποία ξεκίνησε από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Υπάρχει μία πληροφορία, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, που προκύπτει από τις καταθέσεις των διασωθέντων.

Φέρεται ένας από τους μετανάστες να είπε ότι Τούρκοι διακινητές τους είπαν ότι «θα φύγετε τώρα γιατί είναι η κατάλληλη περίοδος διότι μπορεί οι καιρικές συνθήκες να είναι άσχημες, αλλά θα φτάσετε χωρίς κανένα εμπόδιο. Δηλαδή δεν θα βρείτε τα ελληνικά σκάφη να σας εμποδίσουν στον δρόμο σας». Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μέσα στη βάρκα επέβαιναν 53 άτομα, κάποιοι άλλοι 46.
Μήνυμα Μηταράκη σε Τουρκία

Ως «εμπρηστική και αναθεωρητική» χαρακτήρισε τη ρητορική της Τουρκίας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης των EUMED 5 που διεξάγεται στην Πάφο της Κύπρου.

Ο κύριος Μηταράκης, υπό τη σκιά των τραγωδιών στη Μεσόγειο προ ολίγων ημερών, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαιτήσει από την Τουρκία να σεβαστεί την Κοινή Δήλωση του 2016 και να ξεκινήσει ελέγχους στα σύνορά της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έφτασε η ώρα να αναλάβει η Τουρκία τις ευθύνες της».

«Η Ελληνική Ακτοφυλακή-Λιμενικό Σώμα άμεσα προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να υπάρξει πίεση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία προκειμένου να αποφευχθούν παράνομες αναχωρήσεις από την Τουρκία, ειδάλλως θα συνεχιστούν οι απώλειες ζωών. Ήρθε η ώρα να αναλάβει η Τουρκία τις ευθύνες της. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι προσηλωμέη όπως αυτό επιβάλεται από το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.