Περίεργες αποσπάσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ


Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη επιλογή ανεμβολίαστων υγειονομικών ώστε να αποφύγουν την αναστολή εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ «δύο ανεμβολίαστοι διοικητικοί υπάλληλοι, στελέχη του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ αποσπάσθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου στις οποίες δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Μάλιστα αυτό συνέβη λίγο πριν βγουν σε αναστολή εργασίας, αφού έληγαν και των δύο τα πιστοποιητικά νόσησης (στη μια περίπτωση έληγε το πιστοποιητικό νόσησης σε λίγες ημέρες και στην άλλη περίπτωση είχε λήξει και βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια)».

«Η μία ανεμβολίαστη υγειονομικός αποσπάσθηκε σε ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Η απόσπαση έγινε 29/6/ 2022 και η ανάληψη υπηρεσίας από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΊΟ 25/7/2022. Η επιλογή έγινε από τη Διοίκηση του Επικουρικού Ταμείου παρότι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι είναι ανεμβολίαστη» συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Η δεύτερη ανεμβολίαστη υγειονομικός από το ίδιο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ αποσπάσθηκε στη ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 16/9/ 22 με ΑΠΟΦΑΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΑΠΥ στις 10/8. Η επιλογή και εδώ έγινε από το ΠΡΟΕΔΡΟ της ΕΚΑΠΥ. Παρότι έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι ανεμβολίαστη). Μπορεί οι συνάδελφοι να είχαν τα προσόντα να αποσπασθούν. Όμως δημιουργείται η πεποίθηση ότι η επιλογή είναι μεθοδευμένη για να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας. Εν αντιθέσει με τους άλλους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή εργασίας. Θα πρέπει να ανακληθούν οι αποσπάσεις ή να λήγουν οι αναστολές εργασίας των υπολοίπων υγειονομικών, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.