Απεργία της ΠΝΟ.Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια!

.
Κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη (25/10), από το λιμάνι του Πειραιά λόγω της 24ωρης παμπειραϊκής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που κήρυξαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ- ΠΕΝΕΝ- ΠΕΑΘΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Η απεργία η οποία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα πραγματοποιείται, σύμφωνα με τα σωματεία της ΠΝΟ, ως «απάντηση στον σχεδιασμό κυβέρνησης- ΥΕΝ- εφοπλιστών να καταργήσουν τις ΣΣΕ, τους όρους εργασίας και τα δικαιώματα μας μέσα από την αναθεώρηση του ΚΙΝΔ (Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου)».

Η επιστολή των σωματείων για την απεργία

Ο νέος ΚΙΝΔ που επεξεργάζονται ΥΕΝ- εφοπλιστές- και η επιτροπή που έχουν σκαρώσει προβλέπει μεταξύ των άλλων την κατάργηση των υφιστάμενων ΣΣΕ και την αντικατάσταση τους από την Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής εργασίας (MLC) η οποία προβλέπεται ότι έχει εφαρμογή και θεμελιώνει τα ελάχιστα δικαιώματα των Ναυτεργατών του τρίτου κόσμου ενώ οι ρυθμίσεις που προωθούνται την καθιστούν μέσω του νέου ΚΙΝΔ να έχει ισχύ για τους Έλληνες Ναυτεργάτες και με τον τρόπο αυτό μεθοδεύονται οι ισχύουσες ΣΣΕ των Ναυτεργατών να μετατραπούν σε κουρελόχαρτα!!!

Οι αντιδραστικές αυτές αλλαγές αποτελούν κλιμάκωση μιας διαχρονικής κυβερνητικής πολιτικής που έχει στο επίκεντρο την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία και τα «διεθνή κρατούντα» όπως επιτάσσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Αποτελούν συνέχεια των νόμων 4150/2013, 4117/2020, 4770/2021 οι οποίοι ο καθένας ξεχωριστά και στο σύνολο τους χτυπούν αδίστακτα τα Ναυτεργατικά δικαιώματα για να υπηρετηθεί το δόγμα της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας!

Στο πλαίσιο αυτό η θεσμική αναβάθμιση αυτού του σάπιου αντιδραστικού οικοδομήματος συμπληρώνεται και με την γενικευμένη εφοπλιστική παραβατικότητα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με αποτέλεσμα να έχει χτυπήσει κόκκινο η ποδοπάτηση των εργασιακών Ναυτεργατικών δικαιωμάτων!

Ελλιπέστατες οργανικές συνθέσεις, υπερεργασία 14 έως 16 ωρών, καθημερινή εντατικοποίηση, άγχος και τρέξιμο έξω από κάθε ισχύον κανόνα, απλήρωτες υπερωρίες, express δρομολόγια που δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες αποδοχές , διανυκτερεύσεις, Ναυτικά ατυχήματα, δραματική μείωση του Ναυτεργατικού εισοδήματος λόγω της εκρηκτικής αύξησης του πληθωρισμού και των καθημερινών ανατιμήσεων σε ρεύμα – καύσιμα- καταναλωτικά αγαθά που καταβροχθίζουν το πενιχρό Ναυτεργατικό εισόδημα!

Στις συνθήκες αυτές αναδεικνύεται η αδήριτη αναγκαιότητα οι Ναυτεργάτες να σηκώσουν το ανάστημα τους, να αγωνιστούν μέχρι τέλους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, την ακύρωση των αντιδραστικών ρυθμίσεων στο νέο ΚΙΝΔ, για ουσιαστικές αυξήσεις στις ΣΣΕ που θα υπερκαλύπτουν τον πληθωρισμό, για επείγοντα μέτρα κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας!

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.