Συνάντηση Μελόνι -Μακρόν.Συνεργασία για αντιμετώπιση των προκλήσεων στην Ευρώπη!




 

Η νέα Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχαν  άτυπη συνάντηση στην Ρώμη. Ο Μακρόν βρίσκεται στην ιταλική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Αγίου Αιγιδίου, ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Μετά την συνομιλία του με την Μελόνι, ο Γάλλος πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Ως ευρωπαίοι, ως γειτονικές χώρες, ως φίλοι λαοί, με την Ιταλία πρέπει να συνεχίσουμε όλη την δουλειά που έχουμε ξεκινήσει. Πρέπει να τα καταφέρουμε μαζί, με διάλογο και φιλοδοξία: το οφείλουμε στους νέους μας και στους λαούς μας. Η πρώτη μας συνάντηση στην Ρώμη, Τζόρτζια Μελόνι, πάει προς αυτή την κατεύθυνση».
Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα

Σύμφωνα με την ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μια ώρα και είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση του ενεργειακού, το ουκρανικό, την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και την διαχείριση του μεταναστευτικού.

Παράλληλα, σε ανακοινωθέν της κυβέρνησης Μελόνι, υπογραμμίζεται ότι Ιταλία και Γαλλία συμφώνησαν να συνεχίσουν την συνεργασία επί των μεγάλων, κοινών προκλήσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με σεβασμό στα αμοιβαία εθνικά συμφέροντα»

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.