Ραγδαίες εξελίξεις: Το Κοινοβούλιο της Λιβύης απορρίπτει το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τους υδρογονάνθρακες



 


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, καθώς λίγη ώρα εφόσον ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε πως υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη, το Λιβυκό κοινοβούλιο ανακοίνωσε πως δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία αυτή.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Συζητήσαμε τα βήματα προς μια πολιτική λύση και τις σχέσεις μας με τον Πρωθυπουργό Ντιμπέιμπα. Υπογράψαμε Μνημόνια Συναντίληψης στους τομείς των Υδρογονανθράκων και του Πρωτοκόλλου».

Όπως μεταδίδει το The Libya Update, «το Λιβυκό κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας».

    (Breaking News) The Libyan parliament rejects hydrocarbons deal signed today between Turkey and the Libyan Government of National Unity

    The #Libya Update pic.twitter.com/0e73v47Dxv

    — The Libya Update (@TheLibyaUpdate) October 3, 2022

Aκόμα όπως μετέδωσε το «Libya Update» το λιβυκό κοινοβούλιο είπε πως η συμφωνία υδρογονανθράκων με την Τουρκία αφαιρεί από την ανατολική περιοχή της Κυρηναϊκής το «δικαίωμά της για το πετρέλαιο»

Να τονιστεί πως το Λιβυκό Κοινοβούλιο, το μοναδικό εκλεγμένο σώμα στη χώρα, έχει άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά και κατά συνέπεια δεν αναγνωρίζει καμία πράξη του.

    (Breaking News) The Libyan parliament says the hydrocarbons deal with #Turkey strips the eastern region of Cyrenaica from its “oil right”

    The #Libya Update pic.twitter.com/2L9ZTwcrb1

    — The Libya Update (@TheLibyaUpdate) October 3, 2022

briefingnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.