Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής


Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την απόφαση 1886/2022 ακυρώνει την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αττικής, που προώθησε η κυβέρνηση μέσω σύμπραξης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και η οποία αφορά τη διαχείριση - λειτουργία και συντήρηση του ΕΥΣ Αττικής.
Το ΣτΕ θεωρώντας την παροχή ύδρευσης ως ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα, ακύρωσε όλες τις πράξεις ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ μέσω ΣΔΙΤ (προκήρυξη, υπουργική απόφαση, απόφαση διυπουργικής επιτροπής) διότι παραβίασαν τους σχετικούς νόμους.

Σημειώνεται ότι το ΕΥΣ της ΕΥΔΑΠ εκτείνεται σε τέσσερις νομούς, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής και αφορά περίπου το 80% των νερών της χώρας. Περιλαμβάνει τα φράγματα και τους ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, τη λίμνη Υλίκη, τις γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, υδραγωγεία μεταφοράς 400 χλμ και αντλιοστάσια. Το ΕΥΣ αποτελεί μία κομβική υπηρεσία που σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την ασφάλεια της ποιότητας του νερού.

Πηγή: sekes-eydap.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.