Συλλήψεις και εκτελέσεις αναπήρων πολέμου του Έπους από «ελληνικά» χέρια στην κατοχή! Μ.Χαραλαμπίδης



Μία από τις πολλές άγνωστες ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης…Ο ρόλος των αναπήρων πολέμου 1940-1941 και η  οργανωμένη επιχείρηση εξόντωσης περίπου 1.500 απ΄ αυτούς  που εντάχθηκαν στο ΕΑΜ. Εξόντωση που έγινε από την τελευταία κυβέρνηση συνεργασίας του Ιωάννη Ράλλη.
Στις 26 Οκτωβρίου στη Τεχνόπολη έγινε μια σημαντική εκδήλωση από τη Δημοτική Κίνηση Ανοιχτή Πόλη σε συνεργασία με την Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων : Μηδενική Ανοχή. Εκεί έγινε γνωστή η ιστορία των αναπήρων  του Αλβανικού Μετώπου (1940-1941) στην κατοχή.
Ο Δρ Ιστορίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μενέλαος Χαραλαμπίδης  μιλά στο Militaire.gr για τη συγκλονιστική και άγνωστη ιστορία των αναπήρων πολέμου στην κατοχή.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.